Herfstvakantie met leuke kinderactiviteiten in De Koornbeurs

Theater De Koornbeurs heeft in de herfstvakantie op 22, 23 en 24 oktober een leuk programma voor kinderen van diverse leeftijden: Cinekid on Tour, korte films met aansluitend een ‘knutseluurtje’.

Cinekid staat voor een kwalitatief aanbod aan media waarbij de bijzondere kinderfilm centraal staat.  Voor het eerst vertonen we de films van Cinekid on Tour; voor jong en oud en ook voor de allerkleinsten. 

Kids 3+ Beestenboel

In de filmcompilatie Beestenboel (leeftijd 3+) zitten vijf korte fantasievolle animatiefilms over dieren. Van een kikkervisje dat maar geen kikker wordt, een tijgertje dat op de keukentafel woont, Fred en Anabel, Luchtvruchten, Octopus tot het kleine vogeltje en de rups. De voorstelling duurt drie kwartier.

Kids 6+  De Buurtspion

Een tienjarig meisje wil detective worden en begint haar eigen bureau in de kelder. De buurtspion is een eenvoudige, soms spannende tekenfilm uit Denemarken, die heerlijk knipoogt naar film noir.
De buurtspion gaat uit van een klassiek jeugdtrauma: verhuizen en nieuwe vrienden moeten maken. Voor Agathe-Christine (AC) is dat geen probleem. Zij runt haar eigen detectivebureau en had weinig om handen op het platteland. Nu het gezin in de grote stad gaat wonen, zijn er plots meer mysteries op te lossen.

Kids 6+ De grote boze vos

Alles staat op zijn kop in de wereld van deze boerderij­dieren. Het varkentje probeert samen met het konijn en de vos voor ooievaar te spelen. De kippen jagen op vossen, terwijl een vos de kuikentjes bemoedert. Als het kerstfeest nadert, verkleedt de eend zich als de Kerstman. Hartver­warmend en doldwaas, deze vrolijke nieuwe animatiefilm van de makers van Ernest & Celestine.

Kids 9+  De Koningin van Niendorf

Lea wil graag met de jongens meespelen, maar dan moet ze eerst bewijzen dat ze niet bang is. Lea heeft geen zin om op zomerkamp te gaan met de gieche­lende meisjes uit haar klas. Liever wil ze mee doen met de jongensbende van het dorp, maar Lea mag er pas bij als ze bewezen heeft niet bang te zijn. Het is niet alleen het begin van spannende belevenissen en onverwachte vriendschap, maar ook van de ontdekking van volwassen geheimen.

 Doe-activiteiten

Kinderen kunnen na afloop van de film meedoen aan verschillende doe-activiteiten in de foyer.
De kleinsten kunnen gaan fantaseren, dansen, knutselen. Het is een gezellige dierenochtend met film, spel en interactie. Voor hen is het programma inclusief film tussen 10 en 12 uur.

Kinderen van 6 jaar en ouder kunnen bijvoorbeeld een animatiefilmpje maken met een flipboekje of een (digitale) kleurplaat kleuren.

Het meedoen aan de doe-activiteiten is gratis in combinatie met een kaartje voor de film (€ 5,–).

Kom jij ook?

Kaarten kunt u reserveren via onze website: www.theaterdekoornbeurs.nl of telefonisch via 0517 39 63 63 van di t/m vrij tussen 13.00 en 16.00 uur en 1 uur voor de voorstelling.

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!