Esben Poelstra pakt brons in Osnabruck (Duitsland)

Zaterdag 4 februari waren Esben Poelstra,  Giel Dol, Kevin Swiers, Moreno Felida en Lisenka Bomas deelnemers aan het sterk bezette Crocodiles Cup in Osnabruck allemaal in de leeftijd -15 jaar.

Esben kwam als eerste in actie. Zijn eerste partij werd met waza-ari gewonnen. De 2e werd pas in de golden score op straf gewonnen.  Daarna won hij met waza-ari, die hij in het begin van de partij scoorde. Helaas verloor hij de halve finale van de sterke Abdullaev.  In de strijd om het brons won hij met waza-ari en ippon voor houdgreep.  Prima gedaan.  Hij heeft nu alle kleuren medailles gewonnen in Osnabruck.  2e jaar terug goud, vorig jaar zilver en nu brons.

In de klasse -60 kg kwamen Moreno en Kevin op de mat. Ze hadden beiden een bye in de 1e ronde. In de kwartfinale was Kevin veel te sterk voor zijn tegenstander: 2× waza-ari en ippon. In de halve finale tegen Patrick Krikke was Kevin sterker,  maar verloor met houdgreep. Moreno verloor de kwartfinale.  In de herkansingen won hij 2x en versloeg vervolgens in de strijd om het brons Kevin. Moreno Felida brons,  Kevin 5e. Voor Kevin prima resultaat,  na lang blessureleed.

Giel Dol stond uitstekend te judoën in de klasse -50 kg.  Hij won zijn 1e partij met 2x waza-ari en ippon. De 2e won hij met 3x waza-ari en ippon. De 3e met waza en ippon en de 4e met waza-ari.  Helaas verloor hij de halve finale en de strijd om brons.  Hij eindigde na een goed toernooi als 5e.

Lisenka Bomas verloor haar eerste partij en kreeg geen herkansing.