Esben Poelstra pakt brons tijdens Kent Open

In Medway Park in Cillingham werd weer de Kent Open gehouden. Uit Friesland kwamen 3 judoka’s in actie. Esben Poelstra van Sportschool Poelstra en Sam Sprenger en Giel Dol van Judo Edwin Steringa.

In de klasse -42 kg had Esben Poelstra een bye in de 1e ronde.  In de kwartfinale moest hij het opnemen tegen de nummer 3 van Engeland. Was een uitermate spannende partij. Pas in de golden score viel de beslissing.  Met een prachtige heupworp scoorde Esben een waza-ari en plaatste zich voor de halve finale.  De halve finale ging ook gelijk op. Het werd weer golden score en beide hadden 2 straffen.  Helaas kreeg Esben zijn derde straf i.v.m. passiviteit.  Hij herstelde zich prima in de strijd om brons.  Daarin scoorde hij eerst waza-ari met een heupworp en besliste daarna de partij met houdgreep. Brons voor Esben in deze sterke klasse bij de jongens t/met 15 jaar blauwe en bruine banden.

Tot 46 kg verloor Sam Sprenger zijn eerste partij met ippon. In de herkansingen won hij met een prachtige schouderworp. In de strijd om brons kwam hij waza-ari achter te staan,  maar met een prachtige overname scoorde hij ippon en pakte zo ook het brons.

Tot 60 kg had Giel Dol een bye in de eerste ronde.  In de 2e ronde verloor hij met waza-ari.  In de herkansingen won hij zijn eerste partij met 2x waza-ari.  De volgende partij ging helaas weer met waza-ari verloren.  Giel eindigde dit toernooi op plek 7.