Esben Poelstra wint ook open Drentse

In Sporthal Angelslo in Emmen werd weer de Open Drentse Judokampioenschappen gehouden. Van Sportschool Poelstra kwamen 7 judoka’s in actie, waarvan er 2 dit sterk bezette judotoernooi wisten te winnen. Ook wisten er 2 judoka’s een bronzen medaille te winnen.

In de klasse -34 kg zat Esben Poelstra in een zware poule. In zijn eerste wedstrijd kwam hij ongelukkig achter met yuko, maar met een prachtige overname scoorde hij waza-ari terug en won daarmee de partij. De volgende partij ging met 2 straffen verloren. De 3e en 4e poule wedstrijd werd weer overtuigend gewonnen met ippon, eerst met houdgreep en daarna met een prachtige worp. Spannend was het in deze poule. De jongen waar Esben van verloor, die verloor ook een partij en plaatste zich niet voor de finale poule. Esben ging zodoende door als poule winnaar. Hierin won hij eerst van zijn trainingsmaatje in Burgum (Quinten van der Veen, van Judo Kings) op straf. En de laatste partij besliste Esben met een prachtige combinatie van twee worpen, waardoor ook hij de titel veilig stelde.

Bij de jongens -12 jaar -46 kg kwamen Mathijs Pietersma en Giel Dol in actie namens Sportschool Poelstra. Mathijs won zijn eerste in de poule met houdgreep en de tweede met een prachtige worp. Ook de laatste poulewedstrijd werd weer gewonnen met ippon, waardoor hij door ging naar de finale poule. Ook Giel stond goed te judoën: de eerste partij werd met een prachtige heupworp gewonnen. Ook in zijn tweede partij leek hij een prachtig punt te scoren, maar helaas gaf de scheidsrechter de score aan de andere judoka… Giel herstelde zich en won de laatste partij en plaatste zich eveneens voor de finale poule. Zowel Mathijs als Giel wonnen nog een partij in de finale poule en in de onderlinge partij trok Mathijs aan het langste eind en won met ippon. Hierdoor pakte Mathijs de titel en Giel het brons.

De dag werd begonnen met Manon Poelsma bij de meisjes -15 jaar -44 kg. In de eerste partij, tegen de 2 jaar oudere Lisa Zang, begon ze goed. Ze verloor helaas met houdgreep. Daarna herstelde zij zich prima. In de herkansingen won ze eerste met yuko en ippon voor een overname. Met een schitterende beenworp won ze ook haar volgende partij en plaatste zich voor de strijd om het brons. Weer met een prachtige techniek won ze ook deze wedstrijd en pakte zo dus een bronzen medaille mee.

Op de foto: kampioen Esben Poelstra