Esben Poelstra wint ook toernooi Hoofddorp

In Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp stond weer het Toptoernooi Haarlemmermeer op het programma. Er kwamen 5 judoka’s van Sportschool Poelstra in actie. Dit was ook het laatste toernooi van 2015 voor de judoka’s van Sportschool Poelstra.

Bij de jongens -12 jaar -34 kg was Esben Poelstra ook deze dag weer goed op dreef. Zijn eerste partij, was gelijk een zware partij, deze tegenstander werd uiteindelijk 3e.  Esben won deze partij met yuko. In zijn 2 partij scoorde hij met een prachtige worp al na 20 seconden een geweldige ippon. In de kwart finale ging het moeizamer, maar ook deze partij wordt gewonnen. Tegen Pepijn Beentjes (Kenamju) werd het weer een zware partij in de halve finale.

Eerst op straf achter, daarna gelijk en uiteindelijk wint Esben terecht op beslissing. Ook in de finale is hij de betere judoka en weet een yuko te scoren voor een fraaie heupworp en zo het goud te pakken. Esben heeft toch wel een indrukwekkend 2015 gedraaid. O.a. Fries Kampioen, maar zijn grootste prestaties waren toch buiten Friesland: winst op de internationale toernooien in Venray, Osnabrück, Den Haag, Friese Masters en nu dus Hoofddorp. Daarnaast nog Noordelijk kampioen teams en brons op NK-teams.

Mathijs Pietersma en Giel Dol (beiden teamgenoten van Esben in de teams die kampioen van Noord-Nederland werd en brons pakte op het NK) stonden ook goed te judoën bij de jongens -12 jaar -46 kg. Giel Dol kwam na 3 winstpartijen in de halve finale. Die ging verloren en hij verloor ook de de strijd om brons. Mathijs won zijn eerste. Verliest de 2e en wint er daarna weer 2. Helaas wordt hij daarna uitgeschakeld. Bij de meisjes – 12 -36 kg verloor Anandi Bomas haar eerste partij van de latere kampioene. Daarna verloor ze weer en was uitgeschakeld. Bij de jongens – 15 -55 kg won Moreno Felida zijn eerste 2 partijen. Daarna verloor hij 2x en werd 9e. Zijn opponenten waar hij van verloor werden 2e en 5e.