Esben Poelstra wint ook in Veendam

In de Parkstadhal in Veendam werd weer het internationale Veendammer Judokampioenschap gehouden. Van Sportschool Poelstra kwamen hier 7 judoka’s in actie, waarvan er 4 het podium haalden: Eenmaal goud, tweemaal zilver en eenmaal brons.

Bij de jongens -10 jaar -30 kg was Esben Poelstra weer sterk op dreef. In de eerste partij versloeg hij zijn tegenstander met een prachtige schouderworp binnen 10 seconden. In zijn tweede partij scoorde hij eerst 2x yuko en daarna ippon voor houdgreep. Met weer een fraaie schouderworp won hij ook zijn derde partij. In de finale poule won hij zijn eerste partij met waza-ari en tweemaal yuko. De volgende partij werd weer met een prachtige worp tegen het einde van de partij in zijn voordeel beslist, hij stond al voor met yuko en waza-ari. Door de laatste partij met houdgreep te winnen was de titel voor Esben. De 9-jarige Esben Poelstra heeft een zeer goed judo jaar beleefd. Vanaf 1 januari valt hij onder de categorie -12 jaar. Hierdoor komt hij ook weer jongens tegen die een jaar ouder zijn dan hij. We zijn benieuwd of hij het dan zo goed blijft doet.

Bij de heren -18 jaar +84 kg won Robin Kalsbeek zijn eerste partij door grabbing (been pakken) van zijn tegenstander die daarvoor werd gediskwalificeerd. In zijn tweede partij moest Robin het opnemen tegen de 40 kg zwaardere Gerben Boonstra. Deze partij werd met houdgreep verloren. In zijn laatste partij scoorde hij een schitterende ippon en stelde zo het zilver veilig.

Bij de heren senioren + 84 kg won Robert van der Wal zijn eerste partij met houdgreep van zijn clubgenoot Reinier de Vries. Daarna won Robert op fraaie wijze van Benjamins Heeres met houdgreep. Tegen de 20 kg zwaardere Arya Sheik Hosseini uit Amsterdam met waza-ari, na een zeer goede partij van Robert. Hierdoor pakte hij ook het zilver.

Bij de meisjes -12 jaar -40 kg won Lisenka Bomas in haar eerste partij van een Duitse. Daarna verloor ze met waza-ari. De volgende twee partijen werden weer gewonnen, met ippon en met yuko, waardoor ze als tweede door ging naar de finale poule. Daarin won ze ook nog een partij, waardoor zij na een goed toernooi beslag legde op het brons.