Esben Poelstra wint zilver in Venray

Dit weekend werd in sporthal De Wetteling weer het sterk bezette internationale judotoernooi van Venray gehouden. Zaterdag kwamen Esben en Ferron Poelstra op de mat.

Esben Poelstra won de 1e ronde in  de klasse jongens -15 jaar van een Belg met verwurging. In de 2e ronde won hij van een Duitser met waza-ari en ippon. De derde partij won Esben met ippon van een Bulgaar. In de 4e partij scoorde Esben  met een prachtige worp ippon tegen een Nederlander. De halve finale werd  gewonnen van een Belg in de golden score.

In de finale werd Esben na 9 seconden gediskwalificeerd. … Bij sode zou hij volgens de hulpscheidsrechter vol op de arm van zijn tegenstander zijn gevallen. Alleen hij heeft dat geconstateerd en heeft die andere 2 die het  niet vonden overruled.  Rare beslissing.  Esben heeft verder een goed toernooi gejudood, 2e dus

Ferron won eerst van een Belg.  Verloor daarna de halve finale van een Oostenrijker. In de strijd om brons tegen een Griek kreeg hij een lullig waza-ari tegen in het begin van de partij.  Die Griek heeft daarna de rest van de partij geen aanval meer gemaakt en lopen afhouden. Daarvoor kreeg hij maar 1 straf.  Ferron verloor dus een viel net buiten de prijzen.  Ook een prima toernooi gejudood.

In dezelfde klasse als Esben kwam ook Qunten van der Veen in actie.  Quinten had een bye in de 1e ronde.  Daarna won hij weer. De 3e ronde ging helaas verloren.  Door daarna nog 4x te winnen pakte hij dus brons.

error: Bericht Beveiligd!