F.Z.C’54 sprint naar succes in Winschoten en Dokkum

Afgelopen weekend kwamen er 3 zwemmers van de Franeker zwemclub in actie tijdens de Regionale Sprint Kampioenschappen. Van de in totaal 15 starts werden er 14 persoonlijke records gezwommen en 6 medailles binnen gehaald.  Jurre Broekstra haalde op elke afstand een medaille en keerde met 2 keer zilver en 3 keer brons  terug naar Franeker.  Laura van der Velde zwom op haar favoriete slag de rugcrawl naar een knappe 2de plaats en verbeterde zichzelf in totaal 4 keer. Liza Scheenstra zwom in een sterk bezette jeugdklasse van de 5 starts naar 5 keer een persoonlijke record.

Op zaterdag 28 november 2015 kwamen ook de Friese Vijf zwemmers van F.Z.C.’54 in actie, zij mochten in hun tweede wedstrijd van dit seizoen in actie komen tegen de organiserende vereniging De Granaet uit Dokkum, ZPD uit de Westereen, Wetterwille uit Bergum en Orca uit Leeuwarden.

Dat het de Franeker zwemclub niet ontbreekt aan talent was te merken, van de 19 zwemmers die in actie kwamen, keerden er 13 met een medaille huiswaarts. Daarbij verstevigde men de koppositie om de Friese Vijf bokaal, na twee wedstrijden staat F.Z.C.’54 stevig aan kop met 174 punten, 31 punten voor op de nummer twee ZPD.

De medaillewinnaars van deze editie: Mathijs Haitsma, Andreas Tsingros, Hessel Wielenga, Agnes Martens en Tjesse Bottema (goud), Sam Derkx, Feyona Vonk, Thomas Haitsma, Ellen Bente de Boer en Stefanos Tsingros (zilver) en Hessel Postma, Jannine Wijkhuijs en Auke Grondsma (brons).

Kijk voor alle uitslagen en foto’s op de website van FZC’54

DSC_0526 IMG_6340

error: Bericht Beveiligd!