Feestdagen: Aangepaste programmering Radio Eenhoorn

Kerstmis en Jaarwisseling: Aangepaste programmering Radio Eenhoorn. Radio Eenhoorn – de lokale omroep van Menameradiel, het Bildt en Franekeradeel – heeft rond de komende feestdagen een aangepaste programmering.

De reguliere zaterdagse en zondagse sportprogramma’s vervallen, ook in verband met de winterstop. Op zaterdag 24 december presenteert Brian Notenbomer de Winterse 50. Tussen 14:00 en 18:00 u. klinken bij Radio Eenhoorn de beste winterhits aller tijden.

Kerstavond, 24 december, zendt Radio Eenhoorn om 21:30 u. de Kerstnachtdienst uit, die gevierd wordt in de PKN gemeente in Berltsum. Op Eerste Kerstdag van 13:00 tot 14:00 uur presenteren Janny Bakker, Ale Bosch en andere leden van het Radio Eenhoorn geestelijk-programma team een speciaal kerstprogramma rond het thema “Verwonderen wij ons nog?” Gesprekken, overwegingen en natuurlijk veel geestelijke muziek.

Aansluitend worden tussen 14:00 en 16:00 de live-opnames uitgezonden van het Kerstconcert dat op 18 december in de Martinikerk in Franeker plaatsvond. Sjonggroep Waadwyn uit Wijnaldum zorgt samen met Brassband De Nije Bazún en solist Dick Raat voor een feestelijke kerstsfeer. Zonodig wordt de live-registratie aangevuld met passende kerstmuziek uit de studio.

Van 16:00 tot 18:00 is het inmiddels befaamde Rotterdamse Doelenconcert te horen met Deo Cantemus, diverse koren en musici en veel samenzang. Hekkensluiter op 25 december is Rob van Gulik, die om 21:00 een speciale Kerstuitzending verzorgt met door luisteraars aangevraagde klassieke kerstmuziek.

Op Tweede Kerstdag worden de middagprogramma’s van 25 december herhaald. De Oudejaarsshow, op zaterdag 31 december van 13:00 tot 17:00 wordt door Yntze Bosma, Brian Notenbomer en andere (gast)presentatoren verzorgd met onder andere een overzicht van wat het sportjaar 2016 gebracht heeft, regionale muziek en vanaf 16:00 eindejaarswensen van en voor luisteraars.

Op 1 januari wordt 2017  ingeluid met om 09:30 u. de uitzending van de Oudejaarsdienst, die op 31 december ’s avonds in de Baptistenkerk in Franeker gehouden is. En op diezelfde Nieuwjaarsdag presenteert Rob van Gulik om 21:00 u. een speciale editie van Eenhoorn Klassiek met veel feestelijke en toepasselijke klassieke muziek.

De overige programmering rond de feestdagen is te vinden op de website www.radioeenhoorn.nl/programmering. Radio Eenhoorn is te beluisteren via de 107.5 FM in Noordwest-Friesland, via de kabel in Menameradiel, het Bildt en Franekeradeel en wereldwijd via www.radioeenhoorn.nl (“Nu op Radio Eenhoorn”)

error: Bericht Beveiligd!