dav

Ferron Poelstra pakt zilver in Veendam

In Veendam werd weer het sterk bezette internationale judo toernooi van Veendam gehouden. Het is één van de sterkst bezette toernooien van Noord – Nederland.

Bij de jongens – 10 jaar – 24 kg begon Ferron Poelstra met een waza-ari  overwinning op zijn Deense tegenstander. Ook zijn tweede partij was tegen een Deen. Deze werd met een prachtige worp gewonnen. Ook de 3e partij werd met een schitterende worp gewonnen. Helaas ging de laatste partij verloren. Zilver voor Ferron na een prima toernooi.

Bij de jongens – 10 jaar – 36 kg mislukte een overname van Jorrit Dijkstra in zijn eerste partij en verloor. In de tweede partij lukte die overname wel een won met ippon. De derde partij ging helaas weer verloren. Met goed judo won hij zijn vierde en vijfde partij en pakte zo het brons. Goed gedaan!

In de leeftijd – 18 jaar – 57 kg kwam Lisenka Bomas uit in een sterke poule. Haar eerste partij ging helaas verloren, maar door haar tweede partij met ippon voor armklem te winnen plaatste Lisenka zich voor de finale poule. Hierin wist ze brons te pakken. Fraaie medaille voor haar.

Bij de jongens – 15 jaar – 66 kg had Mathijs Pietersma een bye in de eerste ronde. In de tweede ronde won hij met een prachtige worp van een Deen. De halve finale tegen Thijmen Brus ging helaas verloren na een goede partij van Mathijs. Ook de strijd om brons ging helaas verloren, zodat hij met buiten de prijzen viel.