Fiets Elfstedentocht door Franeker

Ook deze pinkstermaandag gaat de Fiets Elfstedentocht van 235 kilometer weer door Franeker. Dit jaar gaan er 13.740 deelnemers van start. Een drukke dag voor de organisatie van de Fiets Elfstedentocht.

De stempelpost in Franeker bevindt zich op het Raadhuisplein. De professoren stempelen samen met de brandweerlieden uit Franeker de stempelkaarten van de fietsers, terwijl DJ Quickfinger zorgt voor een muzikaal binnenkomst van de fietsers. Even verderop, op het Kleijenburgplein, zijn de sanitaire voorzieningen gesitueerd. Hier blijven veel deelnemers even staan voor het gebruik van een toilet en/of een hapje eten. De meer dan 20 vrijwilligers proberen de grote groep fietsers veilig door onze stad te begeleiden op weg naar Dokkum.

De Franeker Wiebe Tolsma van 82 jaar doet vandaag mee op zijn weduwe fiets een hele prestatie. Gekleed in zijn zondagse kleding gaat Tolsma vandaag voor de 65ste keer de 235 kilometer fietsen.

Voor bewegende beelden kun je kijken op onze Facebookpagina

 

Update 19.20 uur Film stempelpost Raadhuisplein

 

Update 16.30 uur Dronrijp en Marsum

Na Franeker zijn wij vanmiddag ook in Dronrijp geweest waar er veel publiek langs de weg zat. Onder het genot van muziek en een versnapering zaten de mensen in de tuin of oprit in het zonnetje. Het was dan een een feest voor de fietsers om door Dronrijp te fietsen. Ook bij Marsum was het druk.

 

 

Update 11.20 uur De laatste twee fietsers passeren Franeker stempelpost.

Na een lekke band en hulp van een mede fietser zijn de laatste 2 deelnemers, later dan gepland,  Franeker gepasseerd. Ze werden door de organisatie van Franeker nog even flink aangemoedigd.

Update 9.50 uur Code geel vanwege onweer en mogelijk hagel lees hier verder…

 

Update 9.30 uur foto’s