Fontein en herinrichting Breedeplaats positief ontvangen *foto’s*

De Fontein die Franeker krijgt ter gelegenheid van de Culturele Hoofdstad 2018 is Donderdagavond gepresenteerd, dit gebeurde in de goed gevulde Martinikerk tegelijk met de presentatie van de herinrichting van de Breedeplaats.

De ongeveer 3,5 meter hoge fontein van de Franse kunstenaar Jean-Michel Othoniel komt naast de ingang van de Martinikerk. De fontein is ontworpen als een reeks watervallen die stromen vanuit een ruim bassin met hamerslagbodem, langs een grote, verticale ketting van parels. De twee grote kralen onderscheiden zich in de kleuren van de maan en de zon. Met bovenop de fontein de zogenaamde Oortwolk, een gaaswerk van buisjes waar water door heen stroomt en vernoemd is naar de in Franeker geboren astronoom Jan Hendrik Oort.

De herinrichting van de Breedeplaats krijgt een zogenaamd sterrenwandelpad welke de verbinding tussen Dijkstraat en Voorstraat maakt. Met hier en daar wat groen. de zogenaamde zonneklok, die nu op de Breedeplaats ligt, komt in het nieuwe ontwerp terug.

De algemene mening van de ruim 200 aanwezigen was positief, verrast en werd goed ontvangen. Dit werd duidelijk na afloop, tijdens het na borrelen en praten, welke goed werd verzorgd door de Poort van Franeker.

Wij waren erbij en maakten de volgende impressie

 

 

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!