Foox opent laadplein met de eerste snellader in Franeker

Deze maand heeft FOOX Groothandel een (semi) openbaar laadplein geopend voor haar pand, gelegen aan de Edisonstraat in Franeker. Op het laadplein kan er door veertien voertuigen tegelijk worden geladen op verschillende snelheden. Op het laadplein is ook een DC snellader, de eerste in Franeker, geplaatst waar je vier keer sneller kunt laden dan bij een reguliere laadpaal.

Verduurzaming binnen FOOX

Bij duurzaam ondernemen zoekt FOOX naar het evenwicht tussen zakelijke prestaties, sociale- en milieuaspecten. “De bouw van dit laadplein sluit perfect aan bij onze ambities in de huidige energietransitie”, aldus Henk-Jan Minnema. “Naast dit laadplein, hebben we, samen met EVISE, ook laadpleinen gerealiseerd op onze andere vestigingen in Venlo en Hoogeveen. Allemaal op basis van de huidige behoefte en rekening houdend met een toenemende vraag in de toekomst.”

Dynamische stroomverdeling

Het laadplein is voorzien van een laadoplossing die het beschikbare vermogen slim verdeelt over de verschillende voertuigen die geladen worden, waarbij rekening wordt gehouden met wanneer een voertuig wordt aangesloten en de specifieke energiebehoefte. Hierdoor wordt optimaal gebruikgemaakt van het beschikbare vermogen waardoor gebruikers van het laadplein zo snel mogelijk weer de weg op kunnen.

Snellader

Speciaal voor bezoekers en de technische dienst van FOOX is een snellader geplaatst die maximaal 50 kW vermogen kan leveren. Hierdoor kunnen voertuigen tot wel vier keer sneller opgeladen worden dan via de andere laadpalen. Minnema: “Het is natuurlijk prachtig dat wij als Franeker bedrijf de eerste snellader in onze stad kunnen neerzetten. De laadpaal ziet er prachtig uit, een echte eye-catcher en we zien nu al dat rijders van een elektrische auto onze laadpaal al weten te vinden.” Riko Kruit van EVISE vult aan: “De samenwerking met FOOX is een mooi voorbeeld hoe wij, samen met de ondernemer, de oplossing vinden die voor hem en zijn specifieke situatie het meest gunstig én haalbaar is. Het is natuurlijk fantastisch dat FOOX buiten kantoortijden alle laadpalen publiek beschikbaar stelt, want FOOX is er zo niet alleen voor haar eigen klanten, maar voor iedereen.”

FOOX

FOOX is gevestigd aan de Harlingerweg

EVISE

EVISE helpt bedrijven bij de verduurzaming van hun wagenpark.

error: Bericht Beveiligd!