@eigen foto

Foto-expositie en oldtimers bij Kening State

Zondag 23 juli is het terrein van Kening State voor de derde keer het decor van de oldtimerdag. Met ondersteuning van het Iepen Mienskipsfûns is dit jaar ook de foto-expositie ‘Groot Lankum toen, Kening State nu’ voor iedereen te bewonderen.

Bewoners van de verzorgingstehuizen van Alliade, Het Gouden Hart en GGZ Friesland maken een toerritje in museale auto’s van 75 jaar of ouder. In auto’s uit hun jeugd rijden ze door de omgeving van hun jeugd. De ochtendrit gaat via Tzum (de Holpryp), Hitzum, Sopsum en via De Slachte terug. De middagrit gaat via Zweins, Peins en Schalsum terug naar het grootste Rijksmonument van Friesland.

Burgemeester Marga Waanders opent dit unieke evenement. Stadshistoricus Josse Pietersma begeleidt belangstellenden door de expositie bestaande uit ruim 30 oude en recente foto’s van de bekende Franeker fotograaf Joan van de Brug. De samenwerkende partijen willen bewoners een gezellige dag bezorgen en willen de inwoners van Franeker laten zien hoe mooi Groot Lankum nu op een andere wijze wordt gebruikt.