Franeker (11) wint viswedstrijd in Harlingen.

Harlingen – Afgelopen weekend is weer de jaarlijkse viswedstrijd voor de jeugd gehouden in Harlingen. Het Centraal Comité organiseert deze wedstrijd jaarlijks tijdens de feestweek rondom het lanen-kaatsen. Ondanks de weersvoorspellingen was het een prachtige avond met veel jeugd aan de waterkant.  Zeventien vissertjes streden om de fel begeerde beker van het CC en de overige prijzen.

De organisatie was in handen van (jeugd-)visvereniging “de Visdiefjes` i.s.m. het Centraal Comité.

Voor voer en maden werd door de organisatie gezorgd, net als de controleurs die bestonden uit 4 oudere jeugdleden van de vis club. Om 18 uur werd verzameld bij Trebol en daar hoorden de jongens en meisjes op welke plek ze zouden zitten. Daarna ging iedereen naar zijn of haar plek op de singel en begon met het klaarmaken van de spullen. Om 18.30 uur gingen ze los en er werd door een 4/tal jongens goed gevangen. Om 19 uur hadden zij allemaal ongeveer 9 vissen gevangen.

Ook de andere kinderen vingen leuk. Na het eerste half uur liepen de vangsten ineens dramatisch terug en was er nog maar 1 die toch nog regelmatig een visje wist te verschalken. Dit was de latere winnaar, Marck de Boer die uiteindelijk 25 vissen heeft gevangen en uiteindelijk de waardebon van de Korenaar in de wacht sleepte. Maar wat belangrijker was, was dat hij de wisselbeker heeft gewonnen!. De concurrentie moest toen afhaken en liep een achterstand op die niet meer in te halen was. In het laatste half uur werd weer door iedereen leuk vis gevangen zodat het toch nog erg spannend werd. Uiteindelijk werden Jeroen en Bernhard na Marck gelijk 2e met 13 vissen.

Loting door middel van dobbelen maakte uit dat Jeroen 2e werd en Bernhard 3e.

Na het vissen vond de prijsuitreiking plaats. Hierbij was er voor alle kinderen patat en wat te drinken en een kaartje voor een gratis bezoekje aan een attractie op de kermis. Voor alle kinderen was er een prijsje en de winnaars kregen een grotere prijs. Daarnaast was er nog een prijs voor de vanger van de grootste vis. Deze werd gevangen door Erwin de Boer met een vis van 38.5 cm. Ondanks dat hij niet bij de prijswinnaars voor de meeste vissen zat heeft hij toch maar mooi de grootste!

Zonder de inzet van de sponsoren (de Korenaar, Het Heerenlogement, de Copyshop en natuurlijk vis club de Visdiefjes) was deze leuke avond voor de jongens en meisjes niet mogelijk geweest.

De totale visvangst was 134 gevangen vissen.

Uitslag:

1                    Marck de Boer                    25    vissen

2                    Jeroen Wesseloo               13    vissen

3                    Bernhard Oving                   13    vissen

4                    Melleni de Vries                  10    vissen

Kinderen die het leuk vinden om te vissen kunne n lid worden van de Visdiefjes. Elke woensdagavond van 18.30-20.00 zijn er wedstrijden voor de jeugd tot en met 12 jaar aan de Singel in Harlingen en voor de oudere jeugd aan het van Harinxmakanaal bij almenum.

error: Bericht Beveiligd!