Franeker Basisschool wint 30 laptops

Toen het onderwijsteam van Obs. ‘De Opslach’ in Franeker hoorde van een landelijke wedstrijd, waarbij je 30 laptops kon winnen, was het: ’daar gaan we aan mee doen’. Directrice Hanneke Reitsma vertelt dat de school best een laptop-boost kan gebruiken. Dus toen het Brabantse bedrijf; Acer de wedstrijd in oktober vorig jaar in de markt zette, was de beslissing om mee te doen niet lastig. Via de mail en per post kwam een flyer de school binnen, met daarin  de vraag: ‘Wie wil 30 lap tops winnen’. Er moest een filmpje gemaakt worden door groep 7 en 8 waarin duidelijk gemaakt werd waarom ‘De Opslach’ die 30 lap tops wilde winnen. Colette Oving, de groepsleerkracht  van 7/8 ging met de creatieve groep aan de slag, produceerde een mooi filmpje en het was logisch dat  deze mooi productie van ‘De Opslach’ bij de drie beste inzendingen op You Tube kwam, waarna het verzamelen van stemmen begon. Het filmpje is te zien op: https://www.facebook.com/AcerNederland/videos/1558237694267104/

Nek aan nek met een school uit de Achterhoek kwam ‘De Opslach’ uiteindelijk met 3100 ‘like’s’ als winnaar uit de bus. Die prachtige winnende boodschap kwam na een week in spanning gezeten te hebben, in december bij de school binnen en tijdens de kerstviering werd er met kinderchampagne een toost uit gebracht! “30 laptops voor onze school We zijn hier super blij mee. Daarom willen we jullie ook allemaal hartelijk bedanken voor het stemmen en het vele delen, top”. Laat het team weten. Want alles en iedereen, van medebewoners van de schoolcampus in Franeker de Vestdijk en Bolderschool, maar ook de overbuur: AMS tot ouders, ooms en tantes, broers zussen werd gemobiliseerd om op het filmpje van ‘De Opslach’ te stemmen. Eind februari kan de school de 30 laptops in ontvangst nemen en rond daarmee een prachtig project af en kan voluit aan de slag op bijzondere actuele lap tops.

Op de foto de winnende groepen 7 en 8: Madiina, Mischa, Stan, Jens, Timen, Jilles, Lisanna, Sjoerd, Hessel, Gosse, Poilal,Tristan, Anne-Meike, Sterre, Jelaney en Flore.

Tekst en foto: Joop van der Heide.

error: Bericht Beveiligd!