Franeker Esben Poelstra naar NK Judo Teams

Judo team A-Zeven naar NK Judo. In Sporthal de Westermar in Burgum werden de districtskampioenschappen teams gehouden. Voor de kampioenen in de leeftijd -12 jaar en -15 jaar staat er nog een NK op het programma. Dat vindt op 27 juni plaats in Nijmegen.

Van Sportschool Poelstra kwamen er weer een groot aantal judoka’s in actie in de teams van Judo A-Zeven. Een samenwerkingsverband in Friesland. In team 1 jongens -12 jaar stonden Esben Poelstra -30 kg, Giel Dol -42 kg en Mathijs Pietersma -46 kg. De andere 2 judoka’s in dit team waren Quinten van der Veen -34 kg en Troy van der Veen.

In de poule won A7 team 1 in zijn 1e partij van Akkermans met 4 – 1. Het team begon dus uitstekend aan het toernooi. Esben, Quinten, Troy wonnen met ippon en Giel won op straf. Daarna moesten ze het opnemen tegen FMT budo. Esben, Quinten, Troy, Giel wonnen met ippon en Mathijs met waza-ari. Dus 5 – 0. In de volgende partij versloeg team 1 Judo Oost-Groningen met 4 – 1. Alleen Troy verloor ongelukkig met yuko. De rest won met ippon. Hierdoor gingen ze als poule winnaar door naar de finale poule.

Team A-zeven 1 kwam in de finale poule pas echt op stoom. Er werd geen partij meer verloren. Instituut Noord, JES, Dijkman Sport en A-zeven 2 werden allemaal met 5 – 0 verslagen. Op deze zeer indrukwekkende wijze plakte dit team de Noordelijke titel en plaatste het zich dus voor het NK. Een fantastische prestatie.