Franeker filtert afvalwater met zand + open dag

Franeker-zuiveringFraneker –  (LC) Afvalwater in Franeker en omgeving wordt vanaf donderdag met zand gefilterd. Wetterskip Fryslân neemt dan de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie in gebruik.De installatie is de eerste in de provincie die met zandfilters werkt. Hiermee kan tegelijk bezinksel, stikstof en fosfaat uit afvalwater worden gehaald. Dit is beter voor het milieu.

10 oktober 2009 open dag rioolwaterzuivering Franeker

Zaterdag 10 oktober 2009 organiseert Wetterskip Fryslân een open dag bij de rioolwaterzuivering in Franeker. De open dag is van 10.00 tot 15.00 uur en de toegang is gratis. Dit is dé kans om van dichtbij te zien hoe ons afvalwater weer schoon wordt. Er zijn de hele dag rondleidingen, er is muziek en iedereen krijgt een kleine verrassing. De open dag is ook leuk voor kinderen (tot 12 jaar onder begeleiding).  

Wetterskip Fryslân heeft in totaal 29 rioolwaterzuiveringen. Hier wordt iedere dag 250 miljoen liter afvalwater schoongemaakt. Dat zijn ongeveer 8500 volle vrachtwagens! De zuivering in Franeker is net vernieuwd. Er is een nieuw zuiveringssysteem met zandfilters gebouwd. Wetterskip Fryslân kan nu meer afvalwater nog beter schoonmaken.

Tijdens de open dag vertellen medewerkers van Wetterskip Fryslân over het schoonmaken van afvalwater. U kunt hen alles vragen en er is veel te zien op het terrein van de zuivering. U kunt tijdens een rondleiding over het terrein lopen, u kunt beelden bekijken van de verbouwing en er is een interessante tentoonstelling over het riool. Bij de zuivering is voldoende parkeergelegenheid.

Het adres van de rioolwaterzuivering Franeker is Oostelijke Industrieweg 31. Op het dak van de zuivering staat een grote gekleurde ‘luchtdanser’.

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!