Franeker in beweging.

Zittend werken aan een bureau met een beeldscherm, zittend in de auto van en naar je werk en thuis nog eens zittend of liggend tv-kijken of computeren. Nederlanders zijn in vergelijking met andere Europeanen ‘kampioen zitten’. Dat is een twijfelachtige eer. Er komt namelijk steeds meer bewijs dat dagelijks langdurig zitten op de lange termijn een ernstige bedreiging voor de gezondheid is.

Vaak en langdurig achter elkaar zitten veroorzaakt  mogelijk schadelijke biochemische veranderingen in het lichaam die op de lange termijn een ernstige bedreiging voor de gezondheid zijn. Insuline is een hormoon dat een belangrijke rol speelt in het metabolisme.

Het zorgt onder meer voor het transport van glucose naar de bloedcellen. Glucose is een belangrijke brandstof voor het lichaam. Bij gezonde mensen zorgt het hormoon insuline ervoor dat de glucose de bloedcellen kan bereiken en dat de bloedcellen de insuline ook opnemen. Bij mensen met een verstoorde insulinewerking nemen de bloedcellen de glucose niet goed op. Daardoor kan diabetes type II ontstaan. Langdurig zitten kan zorgen voor veranderingen in onder meer de insulineniveaus, insulinegevoeligheid en plasmavetten in het bloed. Dit zou het grotere risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten kunnen verklaren. Hoe dit proces precies werkt, wordt nog onderzocht.  (bron:allesoversporten.nl)

Voor een hele boel mensen is de stap naar de sportschool te groot of het blijft bij een eenmalig actie om naar de sportschool te gaan. Ik ben zelf graag aan het wandelen, alleen of met meerdere personen, zo kwam ik ook op het volgende idee.

Waarom gaan we niet met z’n allen er voor zorgen dat we meer gaan bewegen en minder gaan zitten. De informele sfeer, onder de mensen zijn. Samen werken aan een gezondere toekomst. We beginnen met een complete clean van het lichaam en gaan werken aan een gezondere levensstijl. Gezonder leven en meer bewegen. Dit alles onder begeleiding. Samen staan we sterk. Kom laten we Franeker in beweging krijgen en werken aan ons eigen gezondheid.

Ik zou graag willen beginnen in week 33 (15 augustus) Kosten zijn 135 euro p.p dit is inclusief de clean9 kuur persoonlijke begeleiding en begeleiding via Facebook en WhatsApp.

Voor meer informatie en of opgave, Jennifer Dijkstra 0683710668 of jenniferdijkstra@outlook.com

Er worden binnenkort flyers huis aan huis bezorgt.