De Franeker Wieler Club is weer begonnen

De Franeker Wieler Club (FWC) is de fietsvereniging voor Franeker en omstreken. Iedere zondagochtend om 9:30 en vanaf 1 april dinsdag en donderdag om 19:00 wordt er vanaf Sportcentrum Bloemketerp gestart voor een gezamenlijke fietstocht op de racefiets.

Bij FWC, kunt u gratis meefietsen! Dit geeft u een uitgelezen kans om de wielersport verder te ontdekken en het plezier van het gezamenlijk fietsen te ervaren!

Bij FWC wordt er op de zondagochtend ongeveer 2 ½ uur gefietst. Op de dinsdag en donderdagavond ongeveer 2 uur. Ook dit jaar is er een beginnersgroep op dinsdagavond, deze groep is specifiek bedoelt voor mensen die net beginnen met racefietsen en mensen die een rustig rondje willen fietsen. Ook zijn dames van harte welkom. Alle groepen staan onder leiding van een wegkapitein. Dit is een ervaren fietser die onderweg tips en trucs kan geven en zorgt er voor dat alles in goede banen geleid wordt. Nieuw dit jaar zijn de trainingen op donderdagavond door Bernard Pijper, een ervaren trainer.

Er wordt gezamenlijk meegedaan aan diverse toertochten in Nederland en zal er gefietst worden door de Duitse heuvels bij Tecklenburg. Door de club zelf wordt de Bloemketerp-tocht, het “Rondje Enkhuizen” en de afsluitende “Snerttocht” georganiseerd.  In de wintermaanden wordt er een baan-clinic op de wielerbaan in Alkmaar georganiseerd en ook wordt er nog een mountainbike-clinic georganiseerd.

Kortom: Een jonge vereniging met veel activiteiten.

Ook zal er dit jaar voor het eerst in eigen clubkleding gefietst worden.

Wil je ook meefietsen? Kijk op onze website www.franekerwielerclub.nl of op onze Facebookpagina voor alle informatie.  Er wordt rekening gehouden met de verschillende niveaus en ons motto is: Samen uit is samen thuis.

error: Bericht Beveiligd!