© Eigen foto

Franeker wordt omgetoverd tot ware kerststad.

Nadat Franeker vorig jaar de 14,2 meter hoge kunstboom had overgenomen van Kerststad Valkenburg, kregen zij opeens de hoogste kerstboom van Friesland in handen. Door deze aankoop ontstond er een begin van iets moois: het bestuur van Kryst yn Frjentsjer wilt Franeker omtoveren tot kerststad.

In samenwerking met de gemeente Waadhoeke, de ondernemersvereniging en de lokale gemeenschap is er een aanzienlijke investering gedaan in de aankleding van de binnenstad, met sfeerverlichting die de hele stad in een feestelijke gloed hult.

Initiatiefnemer Max Siesling zegt enthousiast: “Het is fantastisch om Franeker zo in het licht te zien. Hier doe je het voor.’’ Hij, en nog vele anderen, zijn al het hele jaar bezig met de voorbereidingen op het evenement dat zal plaatsvinden op 9, 15, 16 en 17 december.

Max vervolgt dat hij steeds meer de kerstgedachte voelt in de gemeenschap: ,, We zien dat de koppen dezelfde kant op staan.’’ Dat is ook essentieel volgens hem. ‘’ Alleen samen kunnen wij Franeker omtoveren tot een ware kerststad. Daar hebben we een ieder voor nodig.’’ Aldus Siesling.

Kryst yn Frjentsjer is een overkoepelende naam voor verschillende evenementen waar de kerstgedachte centraal staat. Zo wordt er een loop georganiseerd waar de opbrengsten naar het goede doel gaan, komt het fenomeen ‘levende etalages’ weer terug waar maar liefst 130 vrijwilligers aan mee doen, wordt er een grote kerstmarkt georganiseerd en ga zo maar door.

De volledige evenementenplanning is te vinden op de website: krystynfrjentsjer.nl

Max sluit af met een oproep: “We zouden het fantastisch vinden als een ieder de kerstverlichting van zolder haalt en het huis gaat versieren.” Zo laten wij samen de ster van de elf steden stralen.’’

error: Bericht Beveiligd!