Primeur Franekeradeel, ECO kunstgrasveld

Sexbierum – Maandag 19 april 2010 om 15.00 uur bij voetbalvereniging AVC te Sexbierum zal wethouder Twerda de officiële handeling plegen ten behoeve van de aanleg van het eerste ECO kunstgrasveld in Nederland. “Duurzaam bouwen” is al jaren een begrip in Nederland maar wordt nu voor het eerst geïntroduceerd voor kunstgrasvelden.
Bij voetbalvereniging AVC Sexbierum wordt een zgn. “Fieldturf Duraspine veld” geïnstalleerd. Ceelen Sport Constructies – de bouwer van het kunstgrasveld – garandeert voor een periode van 30 jaar het hergebruik van alle materialen verwerkt in het kunstgrasveld. Daarnaast worden er minder milieu belastende wijzigingen bij de constructie geïntroduceerd.

ECO kunstgrasvelden
Kern van ECO velden is een garantie op het hergebruik van alle materialen verwerkt in een kunstgrasveld en het zoveel als mogelijk toepassen van recyle materiaal in een kunstgras constructie. Door het proces van hergebruik te optimaliseren reduceert de belasting van het milieu.

Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 250 voetbalvelden omgebouwd van natuurgras naar kunstgras in totaal 200ha. Kunstgras heeft een bespelings capaciteit van ongeveer 3 natuurgrasvelden. Door deze toename in capaciteit komt er ruimte vrij voor extra ledengroei.