Fred Veenstra binnenkort burgemeester van Het Bildt

De burgemeesters van de fusiegemeenten Het Bildt, Franekeradeel en Menameradiel wisselen in september 2015 bijna twee weken van gemeente. De burgemeesters Gerrit Krol (Het Bildt), Fred Veenstra (Franekeradeel) en Tom van Mourik (Menameradiel) willen met de ruil inzicht krijgen in de verschillende culturen binnen de organisaties.

Die informatie helpt bij het vormen van de gezamenlijke gemeente. Het is de bedoeling dat de gemeenten het Bildt, Franekeradeel, Menameradiel en vier dorpen van Littenseradiel op 1 januari 2018 fuseren tot een nieuwe gemeente.

Tijdelijke benoeming

Commissaris van de Koning John Jorritsma geeft toestemming voor de ruil. Hij benoemt het drietal formeel tot waarnemend burgemeester op hun tijdelijke post. Dat doet hij om juridische problemen te voorkomen. Commissaris Jorritsma heeft de ruil besproken met de betrokken gemeenteraden.

Burgemeesters ruilen tijdelijk van gemeente

De ruil gaat in op 8 september en duurt tot en met 20 september. Gerrit Krol neemt waar in Menameradiel, Tom van Mourik gaat naar Franekeradeel en Fred Veenstra naar Het Bildt

Bron Franekeradeel.nl

Fred Veenstra

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!