Friese beppe fietsen met volkslied op spatbord

Franeker – Is de bevolking van Achlum druk in de weer met het schoonmaken en inrichten van hun dorp, het is  ook rondom het dorp Achlum, zoals in Hitzum, maar natuurlijk ook in Franeker, achter de schermen niet minder druk! Het  is dan ook heel bijzonder dat 200 jaar geleden een groep boeren en notabelen een verzekering oprichtte die hen tegen allerlei risico’s moest dekken. Dit feit wordt nu 28 mei 2011 gevierd door de huidige Maatschappij Achmea. De aankondiging van dit feest was voor Nauta’s Botenverhuur uit Hitzum en Van der Woude fietsen uit Franeker aanleiding om, op uitnodiging van de organisatie van dit grootse gebeuren, op bijzondere wijze een steentje bij te dragen aan dit evenement.

Er moest gefietst worden werd ons verteld, maar dan wel op bijzondere fietsen. Dit kwam heel goed uit, want afgelopen winter hadden deze twee kleine ondernemers de handen al in elkaar geslagen om ‘herkenbare’ fietsen te gaan verhuren in Franeker en omstreken. Na diverse brainstorm sessies is besloten om een Friese ‘beppe fiets’ te laten maken.

Er werden allerhande ideeën en ontwerpen naar onze bekende fiets fabrikant Accel (waaronder Batavus en Sparta vallen) toe gezonden. Uiteindelijk heeft dit geleidt tot het maken van twaalf echte Friese ‘beppefietsen’, die, geheel in stijl, Friesland vertegenwoordigen met de eigen Friese kleuren. Zelfs de tekst van het Friese Volkslied  is op de spatborden te lezen!

De ‘beppefietsen’ zullen dus ingezet gaan worden tijdens de Achlumer Conventie. En of u het gelooft of niet, niemand minder dan Bill Clinton en zijn gevolg zal er op gaan rijden.

Nauta’s Botenverhuur uit Hitzum en Van der Woude Fietsen uit Franeker leveren naast deze bijzondere beppefietsen ook een tweetal boten, drie antieke bakfietsen en 6 antieke fietsen aan de conventie.

Hitzum/Franeker

 

error: Bericht Beveiligd!