Friese Korenslag zaterdagavond 11 november in de Martinikerk.

“Friese Korenslag zaterdagavond 11 november in de Martinikerk.”

Een maand na het ‘Korenfestijn’, kunnen (pop-) koorliefhebbers in de Noord Westhoek, wederom in Franeker hun “muzikale” hart ophalen. Want:

Op 11 november a.s. is er namelijk in de Martinikerk de 3e Friese Korenslag. Een battle onder de 6 beste popkoren van Friesland.  Deze 6 popkoren zingen elk zo’n 4 popnummers die door hen prachtig zijn bewerkt. Een deskundige jury beoordeeld vervolgens wie zich het beste popkoor van Friesland mag noemen. Joey Hereman, bekent van o.a. Qmusic, is wederom de presentator.

De eerste Friese korenslag was in 2013 in de Gertrudiskerk in Workum. De tweede korenslag was in de Martinikerk in Franeker. Zowel de koren als het publiek waren zeer enthousiast. De top3 van de vorige editie doen ook deze keer weer mee, maar ze hebben er weer 3 nieuwe concurrenten bij. De entourage en akoestiek zijn natuurlijk in de Martinikerk super. Kortom, voor jong en oud die van zingen houd, net stinne mar hinne!

De avond begint zaterdag 11 november om 19.30 uur. De deuren van de Martinikerk zijn vanaf 18.30 uur geopend. Hier is ook de kaartverkoop. Kom dus niet te laat!

De entree is 10 euro p.p. maar dit gaat volledig naar Stichting Beautiful Kidz Namibia (BKN) verteld Neno van der Schaar. Hij is de organisator van de Friese Korenslag, en is bestuurslid van Stichting BKN.

Stichting BKN is een relatief kleine Christelijke organisatie die in de sloppenwijken van Namibië in hun 3 eigen centra, jonge kinderen opvangt door het aanbieden van onderwijs, kleding en eten. In Namibië is Aids/HIV helaas de oorzaak dat veel jonge kinderen hun ouder(s) moeten missen.  Met financiële steun vanuit Nederland is er ook voor deze kinderen een mooie toekomst. Voor informatie over deze bijzondere stichting, zie: www.beautifulkidznamibia.nl