Friese titels voor Peter Verweij en Tamar Kooistra *foto’s*

Zaterdag organiseerde de Franeker tafeltennisclub voor het vierde opeenvolgende jaar de Friese kampioenschappen tafeltennis voor jeugd en senioren. In sporthal De Trije deden 145 deelnemers een gooi naar de in totaal 28 te verdelen Friese enkelspel- en dubbelspeltitels.

Regerend herenkampioen Henk Jan Wils ontbrak op het bal. Vijfvoudig Fries kampioen Arnoud Meijer (TTV Dokkum) was op voorhand de grote favoriet. De eredivisiespeler (in dienst van het Groninger Midstars), de nummer 21 van Nederland, moest echter zijn meerdere erkennen in oud-eredivisionist Peter Verweij (TTV Buitenpost), die de geblesseerd uitgevallen Arnold Terpstra (FTTC) verving. In een spannende partij was hij Meijer net de baas: 4-3.

Bij de dames prolongeerde Tamar Kooistra (Delta Impuls) haar Friese titel. In de finale had ze haar handen vol aan Yvette Gombert (TTV Buitenpost): 4-2. Gombert kon echter niet voorkomen dat Kooistra voor het vierde jaar op rij gekroond werd tot beste Friese tafeltennister.

De juniorenfinale werd een Dokkumer onderonsje. Mindert Turksta kwam in die finale 0-2 achter, maar rechtte de rug en versloeg clubgenoot Theun Nicolai uiteindelijk met 3-2. Bij de meisjes ging de juniorentitel naar Dagmar Koning (Delta Impuls). In de finale versloeg zij Kim Antonisse (FTTC) met 3-0.

De oogst was voor de organiserende vereniging FTTC niet bijzonder groot. In de finale van de hoogste licentieklasse (A/B/C) versloegen FTTC’ers Bram Parlevliet en David Dijkhoff clubgenoten Jan de Haan en Martijn van der Heide in het dubbelspel. Laatstgenoemde veroverde in de D-enkelspelklasse ’s middags de Friese titel, na vorig jaar verliezend finalist te zijn geweest. FTTC’er Ruben Handl-Vigh werd tweede bij de pupillen.

Delta Impuls ging naar huis met de verenigingsbeker, de prijs voor de meest succesvolle tafeltennisclub. In 2018 organiseert FTTC opnieuw de Friese kampioenschappen tafeltennis.

wij hebben een kijkje genomen in de Trije