FTC heren 1 en 2 beide titelkandidaat

FTCFraneker – Met nog 2 competitie weekenden voor de boeg blijft het voor heren 1 van de FTC zeer spannend. Heren 2 had al de leiding in de 2e klas en loopt uit op de concurrentie. Heren 1 kreeg Leechkamp uit Burgum op bezoek. Leechkamp is samen met de Molen uit Leeuwarden de concurrentie van heren 1 voor de titel in de 1e klas.

In de wedstrijd van Nathan van der Lecq was het van de eerste tot de laatste bal ongemeend spannend. De eerste set wist Nathan zijn service op 4-5 niet meer te houden. De tweede set was over en weer deuce en was dus spannender dan de setstand doet denken, 6-0 voor Nathan. Na dik drie uren tennissen ging werd het een slijtage slag voor beide spelers. Nathan verloor uiteindelijk met 2-6.

Wilco van der Lecq kreeg het ook zwaar te voorduren en speelde ook een 3-setter. De eerste set ging met sterk schaakwerk in een tiebreak naar de tegenstander. Wilco verhoogde het tempo in de wedstrijd en won vervolgens 6-2 6-2 de wedstrijd.

Jort de Graaf kon helaas geen vuist maken in zijn partij. 1-6 4-6 was de eindstand. Alwin Huizinga had afgelopen weken niet de vorm te pakken. Dit weekend liet hij zien wat hij allemaal kon. Alwin pakte de wedstrijd met 6-2 6-4.

Tussenstand na de enkels was dus 2-2. Heren 1 was vastberaden om beide dubbels  naar zich toe te trekken. Wilco en Jort deden wat verwacht werd en wonnen met 6-3 6-2. Nathan en Alwin gingen met exact dezelfde set standen ten onder.

Heren 2 speelde uit tegen de Vliegende Bal uit Sneek, de nummer 2 in de competitie. Vorig jaar kwamen de teams elkaar nog tegen in de 1e klas. Na beide gedegradeerd te zijn was het dit jaar zaak voor heren 2 om het verlies van vorig jaar om te zetten in winst.

Dirk Jan Hilwerda gaf zijn tegenstander weinig kans en won met 6-1 6-4.

Na afgelopen weekenden redelijk eenvoudig te hebben gewonnen kreeg Jetse Jongsma dit weekend een tegenstander van gelijke sterkte tegenover zich. Dat bleek ook absoluut in de eerste set, 6-7 verlies. Gaande weg de wedstrijd kreeg Jetse meer vat op de harde groundstrokes van zijn tegenstander en wist dan ook met 6-1 6-3 te winnen.

Een foutloos spelende Sneker koste Frank de Wit de kop. Tot 4-4 in de eerste set kon Frank nog aanhaken. Zijn tegenstander maakte daarna geen fout meer en wist uit alle hoeken de ballen terug te spelen. Uitslag was 4-6 0-6.

Jan-Edwin Geertsma kon zijn winnende reeks ook dit weekend weer voortzetten. De dubbel specialist van Sneek bleek zeker geen enkel specialist te zijn. Jan-Edwin won keurig met 6-1 6-4.

De eerste dubbel partij trokken Jetse en Dirk Jan in zeer korte tijd naar zich toe, 6-2 6-1. Frank en Jan-Edwin hadden een zeer spannende wedstrijd. Het leek erop dat ze de eerste set binnen zouden halen. De heren uit Sneek wisten daar een stokje voor te steken. Frank en Jan-Edwin bleven vechten maar konden helaas niet anders dan hun tegenstanders feliciteren met de over winning, 5-7 4-6.

Door deze 4-2 overwinning is FTC heren 2 nu 7 punten los van de nummer 2. Komend weekend speelt heren 2 thuis tegen het 2e team van Leechkamp uit Burgum. Het kampioenschap kan dan binnen gehaald worden. De wedstrijden zullen om 13.30u beginnen.

Heren 1 speelt uit tegen de Molen uit Leeuwarden. Er zal gewonnen moeten worden om nog kans te maken op het kampioenschap in de 1e klas.