FTC promoveert!!

Afgelopen weekend stonden de halve finale en de finales van de Friesland cup op het programma. Zaterdag moest er uit worden gespeeld op de banen van Lauswolt, Beesterzwaag. Deze dag werd vrij eenvoudig gewoon door FTC.

Zondag In de finale troffen we t.v. Ready, Harlingen. Wederom speelden wij uit op de banen van de tegenstander.  Om 10 uur werd er gestart met 2 heren enkels en 2 dames enkels. Beide heren van Franeker, Jetse Jongsma en Dirk Jan Hilwerda, waren te sterk en wonnen hun wedstrijd simpel. De dames van t.v. Ready waren op papier veel sterker. Verrassend wonnen de Franeker dames, Miriam Afman en Nina van Vredendaal, allebei de eerste set. Nina kon de tweede set ook naar zich toe trekken en won van de sterkste dame van t.v. Ready. De tegenstandster van Miriam veranderde na de eerste set van spelplan en won zo de tweede en derde set.  Een 3-1 voorsprong voor Franeker in wedstrijden.

Na de lunch werd er gestart met de dubbel wedstrijden. De herendubbels van Franeker, Jetse Jongsma/ Nathan van der Lecq en Wilco van der Lecq / Dirk Jan Hilwerda werden eenvoudig gewonnen.

De tweede damesdubbel, Miriam en Nina, werd na een hevige strijd in de derde set pas beslist met een tiebreak. Deze werd helaas verloren.

Damesdubbel 1 werd gespeeld door Joke Kooistra en Marieke van Vredendaal, deze kwamen niet lekker in de wedstrijd waardoor t.v. Ready hun derde punt maakte. Totaal 5-3 voor Franeker.

Joke en Marieke herpakten zich goed in de gemend dubbel welke ze speelden met de broers van der Lecq. Dit leverde Franeker een 7-3 winst op en promotie naar de op één na hoogste afdeling van Friesland de A2 poule.

Op de foto: Jetse Jongsma, Miriam Afman, Nina van Vredendaal, Marieke van Vredendaal, Joke Kooistra, Nathan van der Lecq, Dirk Jan Hilwerda, Wilco van der Lecq (Op de foto ontbreken, Mathilde Bijlsma, Fardau Wenselaar en Paul de Vries)