FTTC 1 op titelkoers

Op de derde Super Friday van dit tafeltennisseizoen speelden drie seniorenteams van FTTC een thuiswedstrijd in tafeltenniscentrum de Driesprong. In de vierde ronde van de najaarscompetitie leverde dat twee overwinningen en één nederlaag op.

FTTC 1, koploper in de noordelijke 1e divisie, toonde vrijdag andermaal dit seizoen hét te kloppen team te zijn. Opnieuw liet het keurkorps van de Franeker tafeltennisclub een forse zege noteren: middenmoter GTTC Groningen 3 werd met 9-1 afgeserveerd. Arnold Terpstra en Frans van der Berg waren in het enkel- en dubbelspel niet te vermurwen. Harry van der Berg morste een punt.

Divisiegenoot FTTC 2 stond voor een lastige klus: TTV Appelscha 1, de nummer twee in de noordelijke 1e divisie en directe concurrent van FTTC 1, zoveel mogelijk punten afhandig maken. Dat lukte deels. De Zuidoost-Friezen wonnen met 4-6. FTTC’er Richard Heeres was de luis in de Appelschaster pels. De soms grillige aanvaller was bij de les en tekende voor drie enkelspelzeges. Reimer Bosma en Sieds Tjepkema wonnen samen de dubbel, maar wisten in hun enkels geen potten te breken. Vrijdag treffen FTTC 1 en FTTC 2 elkaar in Franeker.

FTTC 3 nestelde zich dankzij een 6-4 overwinning op Rotak 1 uit Leek stevig in de subtop van de regionale 1e klasse. Rienk Groothoff, Jan Bosgra en Rudie van der Kooij wonnen allen tweemaal. Koploper FTTC 4 liet zich in Heerenveen de kaas van het brood eten. Van Delta Impuls 2 werd met 7-3 verloren. In de spannende regionale 3e klasse duikelden de klokkendieven daardoor van de eerste naar de vijfde plaats. Bertil Witvoet won tweemaal.

De jeugd van FTTC 1 heeft zaterdagmiddag in Heerenveen 5-5 gespeeld tegen Delta Impuls 2. Grote man bij de Franekers was Bowe van der Geest, die al zijn enkels in winst omzette. Remco Mellema (1) en winst in de dubbel zorgden uiteindelijk voor het gelijkspel. FTTC 1 staat tweede in de regionale 3e klasse, op gepaste afstand van lijstaanvoerder Ready 2.

De jeugdminicompetitie streek zaterdag neer in Lemmer. FTTC 3 handhaafde zijn koppositie. Van Lemmer 1 werd met 5-0 gewonnen, maar van ODI 1 met 2-3 verloren. Anne Roorda en Jisse Bijlsma wonnen beide drie pottem. Het scorepatroon van FTTC 4 was vergelijkbaar: Nordic 1 werd met 5-0 verslagen, terwijl ODI 1 opnieuw met 2-3 te sterk was. Margriet Oppedijk had een prima dag, ze zegevierde viermaal. Riedster Bart Broeders boekte twee zeges.

Op de foto: Arnold Terpstra

Arnold Terpstra FTTC 1

error: Bericht Beveiligd!