FTTC winnaar streekderby

Franeker – FTTC 1 heeft vrijdagavond een volgende stap richting handhaving in de noordelijke 1e divisie gezet. Streekgenoot Ready 1 uit Leeuwarden werd in eigen huis met 7-3 verslagen. Na een 5-0 voorsprong moesten de Franekers toch nog drie punten prijsgeven. Arnold Terpstra (3), André Hoekstra (2) en Richard Heeres (1) zorgden voor de punten. Terpstra en Heeres waren wederom succesvol in de dubbel.

In de noordelijke 2e divisie liep FTTC 2 tegen een thuisnederlaag aan. Van Reflex’65 1 uit Hoogeveen werd met 3-7 verloren. Grote man bij FTTC 2 was David Dijkhoff. De jonge Leeuwarder won tweemaal. Vooral zijn zege op damestopper Heleen Roewen-Mulderij (oud-eredivisiespeelster) mocht er zijn. Sieds Tjepkema scoorde het derde Franeker punt.

FTTC 3 heeft donderdagavond thuis met 7-3 gewonnen van Griffioen 1. Rudie van der Kooy, Jan Hartkamp en Sije de Graaf tekenden alle drie voor twee enkelspelzeges. En uiteraard wonnen Van der Kooy en Hartkamp de dubbel. Wolvegaster Mient Bouius bleek voor de Franekers een niet te nemen horde. FTTC 3 staat nu op de tweede plaats in de regionale 2e klasse.

Ook FTTC 4 kon een overwinning laten noteren. In eigen huis werd Dokkum 4 met 8-2 verslagen. Arjan Zijlstra en Bertil Witvoet bleven aan Franeker kant ongeslagen in enkel- en dubbelspel. Jan Koster scoorde één punt. FTTC 4 behoudt zijn positie bovenaan in de subtop van de regionale 3e klasse.

Meer informatie op www.fttc.nl.