FZC’54 bouwt voorsprong uit in Bergum

De zwemmers van FZC’54 die afgelopen zaterdag in Bergum moesten aantreden voor alweer de derde Friese Vijf wedstrijd van dit seizoen, hebben zeer goede zaken geleverd. Hun voorsprong op de nummer twee, Wetterwille uit Bergum, die na de vorige wedstrijd nog maar drie punten was, wist men uit te bouwen naar maar liefst 10 punten.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg gaat de Franeker Zwemclub riant aan kop in deze zwemcompetitie.

Natuurlijk gaat het in deze wedstrijden niet alleen om die felbegeerde beker maar zeker ook om de individuele prestaties. En die prestaties mochten er wezen, met in totaal 21 zwemmers aan de start keerde men na afloop met 30 persoonlijke records en 8 medailles huiswaarts.

De grootste verbetering was deze keer voor Sterre van der Wal, op zowel de 25m vrije slag als de 25m rugslag verbeterde zij zichzelf met 6 seconden, dit betekende op de rugslag een verbetering van 155% en op de vrije slag van zelfs 168%!

Medailles waren er voor Andreas Tsingros en Remco Rodenhuis (beide goud), Sterre van der Wal en Tjesse Bottema (beide zilver) en Mathijs Haitsma, Hessel Postma, Boris Leij en Femke Sijtsma (allen brons).

Komende zaterdag, 7 februari, staan de Friese Sprint Kampioenschappen in Leeuwarden op het programma en de week daarna, zaterdag 14 februari, organiseert FZC’54 een Valentijns medaillewedstrijd voor de jongste zwemmers in het eigen zwembad Bloemketerp.

Friese vijf wedstrijd FZC54 in Bergum

 

error: Bericht Beveiligd!