FZC’54 kampioen Friese Vijf zwemcompetitie

Met 21 zwemmers vertrok FZC’54 afgelopen zaterdag 9 mei naar zwembad de Frosk in de Westereen. Zwemvereniging ZPD had de eer om de vijfde en laatste Friese Vijf zwemwedstrijd te mogen organiseren en daarna de kampioensbeker te mogen uitreiken.

Na vier edities stond FZC’54 ruim bovenaan maar, mede door de meivakantie, waren er nogal wat afmeldingen van zwemmers. Toch was er geen enkele reden om bang te zijn, de Franeker Zwemclub beschikte dit seizoen over een goede afvaardiging en dat bleek ook deze middag.

Na vier edities was de voorsprong op de nummer twee, Wetterwille uit Bergum, nog 18 punten en deze laatste wedstrijd bouwden de Franekers de voorsprong alleen maar verder uit.
Uiteindelijk kon de eerste prijs hen niet meer ontgaan en met een ruim verschil van 37 punten was FZC’54 de terechte winnaar van de Friese Vijf bokaal.
Natuurlijk werd er niet alleen om de felbegeerde beker gestreden, ook individueel waren er prijzen te verdienen in de vorm van medailles.

De vele meegereisde supporters zagen de zwemmers in totaal 29 persoonlijke records zwemmen en dat leverde 9 medailles op. Goud was er voor Jildau Pronk, zilver voor Mathijs Haitsma, Andreas Tsingros en Tjesse Bottema en brons voor Sterre van der Wal, Hessel Postma, Vito Kuperus, Femke Sijtsma en Stefanos Tsingros.
Kijk voor alle uitslagen en de foto’s op www.fzc54.nl.

fzc

error: Bericht Beveiligd!