Geheimzinnige griezeltocht op de spookzolder van Museum Martena

Op zaterdag 29 oktober, tijdens de Nacht van de Nacht, het jaarlijkse evenement van de Natuur- en Milieufederaties is de Franeker historie in duisternis gehuld in Museum Martena. Volwassenen en kinderen zijn tussen 19.00 en 21.00 welkom in het Franeker stadskasteel om nu eens geen schilderijen, meubelstukken en serviesgoed te bekijken. Want in het donker wordt juist een heel andere kant van het museum zichtbaar…

De imposante zolder van Museum Martena wordt dit jaar grondig verbouwd. En juist nu, op die enorme lege donkere zolder, schittert als nooit tevoren de ziel van het oude stadskasteel en ontmoet je de spoken die er al eeuwenlang huizen.

Het zijn overblijfselen van de voormalige kasteelheer Hessel. Hij had geheime hulpjes. Zijn zogenaamde ‘schaduwdienaren’, die nog steeds af en toe opduiken. Op de trappen van de toren, in de kieren van de stenen muren en tussen de balken van de zolder. Soms flitst er heel even iets voorbij.

Normaal is de toren afgesloten voor publiek. Tijdens de Griezeltocht kun je de meer dan vijftig treden beklimmen en zelf op ontdekking gaan. Met een zaklamp, voetje voor voetje betreed je krakende vloeren. Daar ontmoet je misschien wel de Glazen Ridders van het Ochtendgloren. Ook al zijn ze van glas, ze kunnen zich verplaatsten door sleutelgaten. Of ontdek het knuffelbare Visspook uit de slotgracht, dat maar al te graag op zolder een rondje komt droogzwemmen. De stokoude Waarzegster van Hessel voorspelde ooit dagelijks zijn wel en wee.

Tijdens een ontdekkingstocht, langs geheime plekken in het kasteel spits je je neus, voel je met je oren, schijn je met je zaklamp en proef je er het fijne van. Zo kom je steeds meer te weten. Geniet met volle teugen, want je komt op plekken waar normaal geen mensen zijn.

Griezelnacht

  • Voor kinderen van 6 t/m 9 jaar (onder begeleiding van een ouder).
  • Zaterdag 29 oktober, open tussen 19.00 en 21.00 uur
  • Opgave vooraf is noodzakelijk en kan via info@museummartena.nl of bel 0517-392192
  • Prijs: € 4,00 per persoon. Vriendenpas, Vriendenloterij, VIPkaart, Museumjaarkaart en Rembrandtpas geven gratis toegang.
error: Bericht Beveiligd!