Gemeente Waadhoeke organiseert Dag van de Veiligheid

Op zaterdag 6 april organiseren wij de Dag van de Veiligheid op het terrein rond het gemeentehuis, Harlingerweg 18 in Franeker van 10:00 uur tot 16:00 uur. Het wordt een dag vol activiteiten die gaan over veiligheid. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende instanties. Jong en oud kunnen deelnemen aan leerzame en interactieve activiteiten.

Iedereen wil wonen, werken en beleven in een veilige omgeving. Daar zetten gemeente, politie, brandweer, defensie en andere instanties zich hard voor in. Op deze dag laten wij zien hoe wij werken aan veiligheid in onze gemeente samen met hulpdiensten en partners.

Wat is er te zien en te beleven op de Dag van de Veiligheid?

  • De brandweerkazerne is open en de blusvoertuigen staan opgesteld.
  • Doe mee aan het oefenen zoals blussen van een vlam in de pan of ontsnap uit de escaperoom waarin je je bewust wordt van brandgevaarlijke situaties.
  • De politie is aanwezig met de preventie bus.
  • Defensie toont hun 12-meter lange E-One Titan-Crashtender (zie foto), een blusvoertuig dat kan worden ingezet wordt ingezet bij grote calamiteiten zoals een zeer grote brand.
  • Bureau Drugszaken heeft verschillende opstellingen waarbij men kan zien wat de gevaren en signalen zijn van drugsproductie.
  • Andere aanwezigen zijn: Meld Misdaad Anoniem, Platform Veilig Ondernemen, onze Boa’s en collega’s Openbare Orde en Veiligheid.

Kleurwedstrijd

Alle basisschoolkinderen zijn (via hun school) uitgenodigd om langs te komen en meer te leren over veiligheid.  Alle kinderen kunnen meedoen de kleurwedstrijd en maken kans op een leuke prijs! Kinderen die hun kleurplaat inleveren op 6 april, ontvangen een kleinigheidje. Meer informatie vind je op waadhoeke.nl/nieuwsbericht/dag-van-de-veiligheid.

error: Bericht Beveiligd!