eigen foto

Geslaagd nieuwjaarstoernooi FTTC: Pingpongen en Chinezen

Zaterdag 6 januari was het volle bak in tafeltenniscentrum de Driesprong. Maar liefst 31 tafeltennissers kwamen opdraven voor het jaarlijkse Nieuwjaarstoernooi van FTTC: leden, maar ook ouders en grootouders. Veel meer dan in voorgaande jaren, wat natuurlijk komt doordat de Franeker tafeltennisclub inmiddels meer dan 75 leden telt en maar blijft groeien.

Het Nieuwjaarstoernooi is een toernooi met een puntenhandicap. Iedereen speelt tegen iedereen. Soms betekende dit dat een speler mocht beginnen met een 15-0 voorsprong en dat de tegenstander dus heel wat recht te breien had. Na de poulefase stroomden de deelnemers door naar de winnaars- of verliezersronde. Deze knock-outfase leverde uiteindelijk acht prijswinnaars op.

Winnaarsronde: 1. Rogier. 2. Djovanny. 3. Maxim. 4. Ruben.

Verliezersronde: 1. Luuk. 2. Milan. 3. Douwe. 4. Marco.

Na het toernooi genoten ruim veertig mensen in de zaal van een heerlijk Chinees buffet. Weer eens wat anders dan oliebollen, appelbeignets en ragoutpasteitjes. Een zeer geslaagde start van een nieuw tafeltennisjaar! Meer foto’s van het toernooi vind je op de Facebookpagina van FTTC.

Deze week starten de trainingen, eind januari begint de voorjaarscompetitie.

error: Bericht Beveiligd!