Geslaagde “My pony got talent”

Zaterdag (16 april 2016) was het dan zover, de eerste editie van ‘my pony’s got talent’. Hiervoor kon iedereen zich opgeven met een pony of hond of kat of konijn die kunstjes doen. Er mocht een act van maximaal 3 minuten worden ingestudeerd, daarnaast werd iedere deelnemer gevraagd een lijst in te vullen met dingen over zichzelf en de pony. Het evenement werd georganiseerd in Manege ’t Spant te Franeker. De organisatie is gedaan door een groep (pony)vriendinnen die het tijd vonden om weer wat voor de kids op te zetten. ‘In onze ponytijd werden er ponykampen georganiseerd, nu willen wij iets leuks voor de kinderen doen’ zeggen de meiden.

Het was een zeer geslaagde dag. Met prachtige optredens en interessante trucks. De presentatie werd gedaan door onze ceremoniemeester de heer Van Calsbeek. Daarnaast zat er een driekoppige jury, bestaand uit: Naomi, Big Willem & Frou Freule. Zij beoordeelden de acts en hebben uiteindelijk de winnaar gekozen. De winnaar was: Anne Marije de Warle (zie foto)

Naast het evenement was er ook een fair aanwezig in de manege. Bij de fair was een ijscowagen, een pipowagen met daarbij verschillende workshop, er stonden eigen gemaakte schilderijen, een stand met paardenspullen, je kon op de foto, je laten schminken en je haar laten doen. Daarnaast waren er kuikentjes, shetlanders, een fries paard en een schaap met lammetjes aanwezig. Ook kon er buiten een behendigheidsproef worden afgelegd onder begeleiding van Marcel Quarré. Na afloop van de show was er een loterij met allemaal leuke en verschillende prijzen.

Houdt de websites www.slruiters.nl & www.fardaus-fotografie.nl in de gaten voor de foto’s van de dag.

DSC_0119+