Gewoon gaaf! Nieuwe aanpak bij tandartspraktijk Noordbruis

Een nieuwe aanpak bij tandartspraktijk Noordbruis aan de Voorstraat te Franeker. Kinderen met een grotere kans op gaatjes worden vaker gezien dan 2 x per jaar, ook hun ouders gaan mee.

Een goed gebit staat met de motivatie van de ouders. Niet met het vingertje wijzen maar coachen en vragen waar loop je tegenaan. Hoe ga je om met kinderen die niet willen poetsen. Als je niet weet dat je kind op 6 jarige leeftijd een nieuwe kies krijgt let je daar niet op terwijl dit juist de bekende plaats is voor gaatjes.

Kinderen worden beoordeelt door de tandarts, indien nodig doorgestuurd naar de preventieassistente of mondhygiëniste in de praktijk. Ze zijn allemaal coach na een fantastisch motiverende cursus van het ivoren kruis.

Ouders en kind, afhankelijk van de leeftijd van het kind krijgen een poetstraining

Gebitten worden gekleurd zo kunnen kind en ouders zien waar nog tandplaque zit. Afhankelijk van de hoeveelheid wordt er een plan gemaakt om dit te verbeteren en tot 0% terug te brengen. En dus een gaaf gebit.

Vaker naar de tandarts en intensieve begeleiding kan besparingen opleveren. Een gaatje vullen is uiteindelijk veel duurder en ook vervelend voor een kind.

De doelgroep is van 0 t/m 18 jaar te beginnen met de zuigfles, gewoontes, voedingsmomenten tips en trucs om het poetsen leuker te maken. En natuurlijk het bezoek aan de tandarts tot een feest te maken.

De behandelingen worden tot 19 jaar door de zorgverzekeraar vergoedt.

error: Bericht Beveiligd!