GLS Pakket Shop in het Ockingahiem 10 te Franeker

Gemakkelijk, voordelig en snel uw pakketten verzenden en ontvangen. Dat kan in de GLS Pakket Shop, welke als servicepunten in bestaande winkels ingericht zijn. En tegenwoordig vindt u een dergelijk servicepunt ook bij Intermedia-Computers

Pakketten versturen
Via de pakketshops van GLS, een van de drie grootste pakketdiensten van Europa, kunnen particulieren en (kleine) ondernemers snel, betrouwbaar en tegen aantrekkelijke prijzen pakketten versturen. U levert uw pakket in bij de GLS Pakket Shop in de winkel van Intermedia-Computers en vervolgens zorgt GLS ervoor dat het pakket zo snel mogelijk op het juiste adres afgeleverd wordt. I. van Duuren (Manager pakketshops bij GLS) benadrukt: “De pakketshops van GLS zijn een goed alternatief voor het postkantoor en bieden vooral particulieren de mogelijkheid om snel en gemakkelijk hun pakketten te versturen”.

En pakketten ontvangen…..
Daarnaast fungeren de pakketshops als alternatief afleverpunt. Indien GLS bij de bezorging van een pakket niemand op het adres aantreft, kunt u – zowel telefonisch als via internet – aangeven dat u uw pakket bij een pakketshop af wilt komen halen. Een aangezien u vervolgens zelf kunt bepalen wanneer en bij welke GLS Pakket Shop u het pakket af wilt komen halen, bieden de pakketshops daarmee een praktische en tijdbesparende oplossing. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen het pakket in een GLS Pakket Shop bij u in de buurt te laten afgeven, zodat u het tijdens het boodschappen doen of op zaterdag af kunt halen. Of kiest u voor een GLS Pakket Shop in de buurt van uw werk, zodat u in de lunchpauze langskomt? Alle GLS Pakket Shops bevinden zich in winkels met ruime openingstijden, zodat u voldoende gelegenheid heeft om uw pakket alsnog in uw bezit te krijgen.

Drie maten, drie prijsklassen
Pakketten die worden verzonden via een GLS Pakket Shop worden doorgaans binnen één werkdag bezorgd in Nederland. In de overige landen van de Europese Unie vindt de bezorging binnen 24 tot 96 uur plaats. Een belangrijk kenmerk van de GLS Pakket Shop is dat de verzendkosten niet worden berekend op basis van het gewicht, maar op basis van de omvang van het pakket. De pakketten zijn ingedeeld in drie verschillende groottes en prijsklassen, variërend van S (small) tot L (large). U kunt al een pakket versturen vanaf € 6,25. Pakketten welke via een GLS Pakket Shop verstuurd worden zijn standaard verzekerd tot maximaal € 450,= per pakket. En met behulp van het Track&Trace-systeem van GLS kan de afzender het pakket vrijwel in realtime op de voet volgen.

In Nederland zijn de eerste pakketshops in januari 2006 geopend. Begin 2014 is het aantal shops al boven de 450 uitgekomen en GLS Netherlands steeft er naar om in de komende jaren dit aantal nog verder uit te breiden. Ook andere Europese landen openen in rap tempo GLS Pakket Shops. Zo zijn in Duitsland inmiddels meer dan 5.000 pakketshops operationeel en hebben ook in Denemarken, België, Frankrijk, Portugal en Tsjechië Pakketshops hun deuren geopend. Uiteindelijk moet GLS zo’n 60.000 Pakketshops in Europa tellen.