Goud voor Sternse Slotlanders in Kerkrade! *foto’s*

Vrijdagmiddag vertrok Showband Sternse Slotlanders uit Franeker richting Kerkrade voor een weekendje Wereld Muziek Concours. Dit concours vindt 1x in de 4 jaar plaats en is voor amateurmuzikanten ongeveer wat voor sporters de Olympische Spelen is.

Op zaterdag namen ze deel aan het onderdeel Marsparade. De Marsparade heeft als naam “Heroes in Disguise”. Met Heroes in Disguise neemt Showband Sternse Slotlanders het publiek mee op de levensreis van een held. Een bijdrage die iemand kan leveren aan een naaste, aan de maatschappij of aan de wereld. Een klein gebaar kan wonderen doen. In een ieder schuilt een held. Voor het merendeel van de leden was dit de eerste deelname aan het WMC. Iedereen was dan ook super nerveus. Het programma werd goed uitgevoerd en het publiek reageerde enthousiast.

De Showband kwam dan ook zeer tevreden van het veld. De meesten wilden eigenlijk meteen weer het veld op! Tijdens de prijsuitreiking bleek dat het goed was voor een zilveren medaille. Prima start van het weekend! Zondag was het tijd voor deel 2, de Showwedstrijden. De show van de Sternse Slotlanders heeft als naam “Full Dutch”. In het ongeveer 12 minuten durende showprogramma komen gouwe, maar ook hedendaagse nummers voorbij (veelal in een nieuw jasje) van Nederlandse artiesten. Het publiek wordt meegenomen in een mix van muziekstijlen: van Rock tot Dance tot Top-40 muziek.

Met wereldwijd bekende artiesten als DJ Tiësto, Mr Probz, André Rieu, Within Temptation en de Golden Earring en nummers als “Hocus Pocus”, “I wanna see a rainbow high in the sky” en “Ding-a-dong” is het voor het publiek een feest van herkenning. Het publiek liet vanaf het begin hun enthousiasme al merken en dat zorgde voor een nog grotere boost bij de leden. Het werd een prachtige dynamische show waarbij ze met een staande ovatie van het veld gingen. En dat is naast het plezier van de leden waar het om draait: het publiek. Ook de jury was tevreden en beloonde de inzet van de Showband met een gouden medaille!

De vreugdetranen vloeiden dan ook volop. Het harde trainen van de afgelopen maanden werd beloond! Uiteindelijk werd het een weekend met een gouden randje.Een prima prestatie waar een kleine vereniging uit Franeker zeker trots op mag zijn!

error: Bericht Beveiligd!