Gratis Kerstbrunch voor verbinding

Begin dit jaar werd het burgerinitiatief Soep en zo in het leven geroepen. Elke zondag wordt er door een groepje vrijwilligers twee soorten verse soep geserveerd, voor iedereen die zin of behoefte heeft aan een kop warmte of gezelligheid. Of je nu arm of rijk bent, ziek of gezond, jong of oud en alles daar tussen in… Soep en zo is er voor iedereen. Onze missie in namelijk om te verbinden.

Dat het een succes is, blijkt wel aan het aantal bezoekers dat wij mogen ontvangen. Maar liefst 50 tot 70 gasten weten wekelijks de weg te vinden naar het gebouw van de Skûle aan de Godsacker 35 in Franeker. De gasten zijn heel divers: Waadhoekers, Oekraïners, toeristen. Iedereen mag aanschuiven, de soep wordt niet alleen heet maar ook gratis geserveerd.

Dat de missie van Soep en zo steeds meer begint op te vallen, blijkt ook wel uit de sponsors die dit project een warm hart toedragen. Zo mogen we donaties ontvangen in geld of in natura van bedrijven zoals Service en zo, De Bakkerij, Bauke Groenten en Fruit, Empatec Wier, Pluimvleeslachterij Van der Meer, Foox, Poiesz, Gemeente Waadhoeke en De Skûle Welzijn. Maar ook particulieren die spontaan aanbieden om soep voor ons te koken en vervolgens de boodschappen doneren. Het is hartverwarmend. Als je het samen doet wordt het niet alleen makkelijker, maar ook veel leuker.

Zo hebben onze lieve ‘buren’ van Oars damesmode de afgelopen tijd een fantastische actie gehouden waarbij hun klanten niet de Black Friday korting ontvingen die ze gewend waren, maar in plaats daarvan werd een gedeelte van de omzet gedoneerd aan Soep en zo. Met als doel een kerstmaaltijd te realiseren. Deze geweldige actie heeft maar liefst 550 euro opgeleverd. We willen Oars Mode en hun klanten enorm bedanken dat zij een gratis kerstmaaltijd mogelijk maken.

Die kerstmaaltijd gaat er dus komen! Op zondag 18 december van 12:00 tot 15:00 uur staan er feestelijk gedekte tafels klaar en worden er, naast verschillende soorten soep, ook heerlijke salades, luxe broden en nog veel meer lekkers geserveerd. Iedereen is welkom. We maken er echt een feest van. Inclusief live (kerst)muziek met Siemie Wolberts en Jack van Rijsdijk en voor de kinderen is er schminken met Linda.

We nodigen iedereen van harte uit om met ons mee te genieten! Kom zoals je bent op zondag 18 december vanaf 12:00 uur. Godsacker 35 in Franeker.