Groot deelnemersveld Hiemstra FD Franeker Open

Komende week (20-26 juni) worden op de tennisbanen van de Franeker Tennis Club 210 spelers vanuit de hele provincie verwacht die van maandag tot en met zondag in 270 wedstrijden gaan strijden om de hoogste prijzen in het Hiemstra FD Franeker Open 2016. 

Hoofdsponsor van dit door de KNLTB goedgekeurde tennistoernooi is wederom Hiemstra Financiële Diensten uit Franeker. “Tennis is een actieve sport waar veel mensen aan deelnemen. De Franeker Tennis Club is één van de grootste verenigingen in Friesland en staat middenin onze gemeenschap. Wij willen graag ons steentje bijdragen aan initiatieven voor sportieve activiteiten in de omgeving waarin wij zelf ook actief zijn. Het Franeker Open is daar een mooi voorbeeld van. Een professioneel toernooi met naast veel Franekers ook tennissers uit de hele provincie. Voor ons een mooie gelegenheid om te laten zien dat we er zijn”, aldus Alex Loots van Hiemstra Financiële Diensten.

“Het Franeker Open is een visitekaartje van de Franeker Tennis Club en we laten dat graag zien. Ik nodig iedereen die geïnteresseerd is dan ook van harte uit om de komende dagen eens een bezoekje te brengen aan ons tennispark om naar mooie tenniswedstrijden te kijken. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en met de hele organisatie doen we er alles aan om dat te bereiken”, aldus Jan Harold Warrink die naast voorzitter van de Franeker Tennis Club tevens toernooileider van het Franeker Open is. “We zijn vorig jaar aan dit avontuur begonnen en kregen zoveel complimenten van de deelnemers en bezoekers, dat de keus om het dit jaar weer te organiseren snel gemaakt was. Natuurlijk onder voorwaarde dat we voldoende middelen ter beschikking zouden hebben. Gelukkig was de hoofdsponsor van vorig jaar ook dit jaar bereid om die rol op zich te nemen en die naam koppelen we dan ook graag aan ons toernooi. Daarnaast hebben we nog veel subsponsoren die hun bijdrage leveren om dit toernooi mogelijk te maken.”

De Franeker Tennis Club is een actieve club die met bijna 700 leden tot één van de grootste verenigingen van Friesland behoort. Er is een zeer actieve tennisschool gerund door clubmannen Nathan van der Lecq en Dirk Jan Hilwerda. Jan Harold Warrink: “Onze vereniging heeft ontzettend veel actieve leden. Zowel overdag als ’s avonds wordt er veel getennist. De tennisschool heeft bijna al onze jeugdleden op les en het grootste deel daarvan traint 2 of meer keren per week. Voor de volwassenen staan de banen alle dagen ter beschikking en vooral de mensen die overdag tijd hebben, maken daar veel gebruik van. Kortom, er is altijd bedrijvigheid op het tennispark.”

Het Hiemstra FD Franeker Open is voor iedereen gratis toegankelijk. Van maandag t/m vrijdag worden de voorrondes gespeeld en op zaterdag en zondag worden de finales gespeeld. Meer info is beschikbaar op www.franekeropen.nl of via Facebook.

EDD_8819