Harlinger wint Open Franeker biljartkampioenschap 2e klas Libre

In Stadscafé de Notaris is afgelopen weekend Albert de Wilde uit Harlingen kampioen van het Open Franeker Biljartkampioenschap 2e klasse Libre geworden. Er was volop deelname en na een aantal spannende voorrondes hadden zich tenslotte 8 finalisten weten te plaatsen.

Polly Kwast en Johan Kwast. Henk Buma, Willem van Dijk,Rocco Tolsma ,Jan Vlietstra, Albert de Wilde en Piet Homminga. Na jaren van afwezigheid tijdens de Franeker kampioenschappen kon Jan Vlietstra eindelijk weer meedoen. Hij heeft een heel mooi spel laten zien en is  op een prachtige vijfde plaats geëindigd.

Henk Buma een zeer ervaren speler bleek dit weekend niet constant genoeg in zijn spel en eindigde op een zevende plaats.Hij kan zeker hoger en zal dit vast volgend jaar weer laten zien.

Rocco Tolsma een zeer enthousiaste goedlachse speler heeft hele mooie spannende partijen gespeeld en zijn laatste partij was  tevens de beste,zoals hij zelf ook zei een”great match”einduitslag resulteerde in een mooie vierde plaats voor hem.

Johan Kwast had zich al eerste geplaatst met een magnifiek gemiddelde en de verwachtingen waren dan ook zeer hoog van hem.

maar dit mocht niet baten in de einduitslag, wellicht  was de spanning voor hem ook hoog want het kwam er dit weekend niet helemaal uit en Johan is op een achtste plaats geëindigd. Zijn vader daarentegen had zich als achtste geplaatst en was zeer gedreven om te winnen , Polly heeft prachtige partijen laten zien en is op een mooie zesde plaats geëindigd

De top 3: De derde plaats was voor Piet Homminga, een zeer constante en beheerste speler, hij heeft prachtig spel laten zien.Piet mocht tevens de hoogste serie op zijn naam schrijven van maar liefst 26 en won daarmee de fles Sonnema Berenburg.

Een finale was het eigenlijk niet echt meer want de laatste partij tussen Albert en Willem was al beslist. Het hoge gemiddelde kon Willem niet meer aankomen, Albert was al winnaar, desondanks een prachtige laatste wedstrijd tussen de twee ervaren spelers die Willem wist te winnen.

Albert wist 5 jaar geleden de titel ook al op zijn naam te schrijven en is toen gepromoveerd naar de eerste klas, daar kwam hij niet helemaal tot zijn recht en is weer terug in de tweede klasse. Dat Albert na 5 jaar weer op het podium als winnaar wist te staan is natuurlijk prachtig.Het deed hem ontzettend goed.Albert was zeer content dat de beker weer mee naar Harlingen ging.

Al met al een zeer geslaagd biljartweekend met vooral heel veel gezelligheid.

Volgorde winnaars:

1. Albert de Wilde
2. Willem van Dijk
3. Piet Homminga
4. Rocco Tolsma
5. Jan Vlietstra
6. Polly Kwast
7. Henk Buma
8. Johan Kwast

Op 21 en 22 februari  2015 worden de finales 1e klas gespeeld in Biljartcentrum Stadscafé de Notaris.

Opgave kan op 0517-397823 of info@stadscafedenotaris.nl

De Franeker biljartkampioenschappen dankt alle arbiters en de sponsoren DLC Sneldistributie en Bouwbedrijf Haarsma en de Bruin.

biljart biljart2

error: Bericht Beveiligd!