Heel wat deelnemers haalde de finish van de Winterfiets Elfstedentocht

De ‘Winterfiets Elfstedentocht’ ging ondanks het slechte weer gisteren gewoon van start, maar wel met een derde minder deelnemers. Van de 1.200 mensen die zich hadden ingeschreven vertrokken er ongeveer 800 fietsers en steppers vroeg in de ochtend.

Vanwege de voorspelde wind en regen had de organisatie extra maatregelen genomen. Er werden extra busjes ingezet om afvallers op te halen. “Het was een heftige rit”, schrijft de organisatie. Maar toch hebben nog heel wat deelnemers de volle 200 kilometer gereden. Bij de finish lagen fleece-dekens klaar en een warme maaltijd, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt.

De route van de ‘Winterfiets Elfstedentocht’ is volledig anders dan bij de Fiets Elfstedentocht op tweede pinksterdag. Die laatste begint in Bolsward en maakt een lusje. De winterfietsers volgen dezelfde route als bij de echte Elfstedentocht, met start in Leeuwarden en dan over Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen Franeker, Dokkum weer terug naar de hoofdstad.

De volgende Winterfiets Elfstedentocht wordt gereden op 14 januari 2024. Voor meer informatie kun je terecht op de site van frieslandbeweegt.frl via de Facebook pagina kun je terug kijken.