Help uw medemens als vrijwilliger!

Franeker – Voor de recreatiezaal van Froonacker in Franeker worden vrijwilligers gezocht die in de zomervakantieperiode koffie willen schenken, het gaat om de maanden juni/juli en aug. De tijden zijn van 9.30 tot 11.30 uur en van 14.30 tot 17.00 uur, de recreatiezaal is 7 dagen per week open. De werkzaamheden zijn serveren van koffie, om kunnen gaan met de koffieautomaat, de kassa en de vaatwasser. Daarnaast worden er voor het winkeltje (dagelijkse levensmiddelen) in Froonacker vrijwilligers gezocht (m/v) die het winkeltje kunnen bemannen van 1 mei t/m 1 september, op de maandag- en dinsdag ochtend van 9.00 uur tot 12.00 uur (incl. zomervakantie). De werkzaamheden bestaan uit: opnemen en doorgeven en bijvullen van bestellingen, om kunnen gaan met de kassa en het belangrijkste: met de klanten. En indien nodig bereidt te zijn een keer extra in te vallen.

Verzorginghuis Ny Statelan in Menaldum zoekt vrijwilligers voor het restaurant. Werktijden van: 11.45 tot 14.00 uur (en evt. bij feestjes). Werkzaamheden: het uitserveren van maaltijden, daarna gezamenlijk opruimen, uiteraard wordt er tussen door een hapje gegeten.

Verzorgingshuis de Spiker in Harlingen zoekt wandelvrijwilligers (m/v) die samen met een bewoner wil  wandelen. Dit voor sociale contacten en om lekker buiten te zijn, daarnaast beschikt de Spiker een duofiets voor mensen die graag samen op de fiets er opuit willen, hiervoor kan men zich ook aanmelden.

Voor alle vacatures geld: de vrijwilliger heeft affiniteit heeft met ouderen, is vitaal, kan een rolstoel duwen, is geduldig. Wandel en fietsvrijwilligers zijn beschikbaar voor een langere periode, tijdstip: in overleg met de bewoner. Er is regelmatig vraag naar vrijwilligers die het leuk vinden te willen helpen met tuinonderhoud (bij ouderen), aanmelden hiervoor kan ieder moment, het hele jaar door. Vrijwilligers zijn tijdens de werkzaamheden WA verzekerd.

Reiskosten worden vergoed.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de Vrijwilligerscentrale van De Skule Welzijn, Godsacker 35 te Franeker, 0517-397800, mailen kan ook: info@deskule.nl.

error: Bericht Beveiligd!