Henk Deelstra pakt Franeker biljartkampioenschap 3e klasse

Na een aantal spannende voorrondes te hebben gespeeld, hebben hebben zich uiteindelijk 8 finalisten geplaatst. Deze hebben afgelopen weekend in Biljartcentrum Stadscafe de Notaris gestreden om deze titel .

De acht finalisten waren:

Harke Wolbers, Rienik Post, Albert Buma, Henk Buma, Henk Deelstra, Theo van der Pol, Martin Homminga en Klaas Rodenburg

Harke is gepromoveerd naar de derde klasse en heeft naar eigen zeggen teleurstellend gespeeld, het was zijn weekend niet en kon helaas geen match winnen. Harke is zeer fanatiek en talentvol en zal zeker volgend jaar strijden om in de top 3 te eindigen. Van Klaas had een ieder veel meer verwacht dit weekend maar helaas het kwam er niet uit.

Klaas is een voormalig tweedeklasser en dit niveau zit er absoluut in maar de wedstrijdspanning speelde hem dit weekend parten. De zesde plaats was voor Rienik. Hoewel Rienik beter kan mag hij terugkijken op een geslaagd weekend, hij had tevens de hoogste serie van 20 en dit was goed voor de gebruikelijke fles berenburg.

Martin een zeer talentvolle speler is net als vorig jaar vijfde geworden en hij kan echt beter en dat geeft hij zelf ook aan.  Hij is teleurgesteld in de vijfde plek, hij was zeer gebrand om het dit jaar te winnen. Hij wist wel als enige te winnen van Henk Deelstra. Vierde werd Henk Buma.

Henk is een voormalig tweedeklasser. Hij had een gemiddelde van 2.13 en dat is voor Henk te laag. Na drie partijen zaterdag wist hij wel te winnen van zijn broer Albert. Theo heeft zijn doelstelling gehaald dit jaar. Hij is vorig jaar vierde geworden en wilde dit jaar derde worden en dat is hem gelukt. Hij heeft een stabiele finale gespeeld en heeft maar liefst vijf van de zeven wedstrijden gewonnen.

De finale tussen Albert en Henk Deelstra was erg spannend. Allebei zeer aan elkaar gewaagd en eigenlijk was het zaterdag al duidelijk dat de finale tussen deze twee heren zou gaan. Henk die alleen van Martin had verloren was zeer gebrand om de finale wedstrijd tegen Albert ook op zijn naam te zetten. Albert had het hele weekend al heel stabiel gespeeld en wilde de wedstrijd niet uit handen geven. Henk zette alle zeilen bij en wist de wedstrijd uit te maken terwijl Albert nog 15 punten moest.

In de nabeurt kon Albert deze achterstand niet meer inhalen en verloor hiermee de wedstrijd van Henk. Henk Deelstra is hiermee een terechte kampioen 3e klas geworden.

Einduitslag :

  1. Henk Deelstra
  2. Albert Buma
  3. Theo van der Pol
  4. Henk Buma
  5. Martin Homminga
  6. Rienik Post
  7. Klaas Rodenburg
  8. Harke Wolbers

Al met al een geslaagd toernooi in Biljartcentrum Stadscafé de Notaris. Op 4 en 5 februari zullen de finales tweede klas worden gespeeld in Biljartcentrum Stadscafé de Notaris. Volgend weekend is er kampioenschap driebanden, opgave is hiervoor nog mogelijk.

De Franeker biljartkampioenschappen worden mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsors Money Talks, café La Dolce Vita, Biljartcentrum Stadscafé de Notaris en Tapperij het Noord. Info over de Franeker biljartkampioenschappen mail naar info@stadscafedenotaris.nl of 0517-397823

error: Bericht Beveiligd!