Hertog van Saxenlaan op de schop

Nieuwe hertog van saxenlaanFraneker – Maandag 30 november zijn de plannen voor de herinrichting van de Hertog van Saxenlaan in Franeker gepresenteerd tijdens een inloop op het gemeentehuis. Aanleiding voor de herinrichting zijn o.a. de verkeers(on)veiligheid, aansluiting op de ontwikkeling van plannen in dit gebied en een tekort aan parkeerplaatsen voor de binnenstad. De gemeente heeft samen met vertegenwoordigers van diverse belangengroepen een plan voor de herinrichting gemaakt. Zo’n 75 mensen bezochten de inloop.

Op 22 september is tijdens de startbijeenkomst Herinrichting Hertog van Saxenlaan een werkgroep met vertegenwoordigers uit de verschillende belangengroepen in het leven geroepen. De opdracht die zij meekregen was: ”een veilige en duurzame Hertog van Saxenlaan met een hoogwaardige groene uitstraling, waarbij extra parkeerplaatsen worden gerealiseerd”. De afgelopen twee maanden is de werkgroep druk bezig geweest met het onderzoeken van de verschillende mogelijkheden en het maken van een ontwerp. Het gepresenteerde plan omvat meer groen en bomen, verkeerspleinen en de realisatie van ongeveer 80 extra parkeerplaatsen. Door wijziging van de voorrangssituatie (rechts heeft weer voorrang) en het inrichten van een deel van de weg als 30 km zone, kan het fietspad tussen de Dongjumerpoort en de afslag naar de Trije verdwijnen. De verschillende verkeerssoorten hoeven met deze inrichting niet meer gescheiden te worden.

Over het algemeen waren bezoekers van de inloop positief over de gepresenteerde plannen. De sfeervolle inrichting met meer groen en bomen sprak de mensen aan. Een paar mensen hebben hun twijfel geuit over het integreren van het fietspad met de weg en het invoeren verkeerspleinen. De plannen worden voorgelegd aan de raad op 7 januari aanstaande. Indien mogelijk wordt medio 2010 met de uitvoering gestart.

 

oud en nieuw

Deel dit bericht
Facebook
WhatsApp
Telegram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
error: Bericht Beveiligd!