Het nieuwsoverzicht van de AMS Franeker

4 HAVO maakt appelwijn

De NLT-leerlingen van AMS maakten van een zelf geperste appels een appelwijn. Na het schillen en persen van de appels bleef een vruchtensap over. Hier werd onder andere suiker aan toegevoegd en het brouwsel werd verwarmd. Het rijpingsproces duurt enkele weken en is naar verwachting na de meivakantie klaar. NLT is de afkorting voor het vak natuur, leven en technologie. Leerlingen in 4 HAVO kunnen dit vak kiezen als examenvak.

 

Praktijkexamens op AMS

Afgelopen weken stond voor de examenkandidaten B/K in het teken van de praktijkexamens. Hoe je het ook bekijkt het woord examen brengt voor het gros van de leerlingen altijd een gevoel van spanning met zich mee. Ondanks dat deze praktijk examens veelal in de vertrouwde omgeving van de praktijklokalen van AMS plaats vinden en onder leiding van de “eigen” docenten en begeleiders, is en blijft het toch altijd een piekmoment om een prestatie neer te zetten. Hier zijn de leerlingen zich dan ook terdege van bewust en dus heerst er gedurende de examens een serene rust en zie je letterlijk de spanning en inspanning van de gezichten afdruipen. De onderdelen BWI (Bouwen, Wonen en Interieur), PIE ( Produceren, Installeren en Energie) , D & P (Dienstverlening & Producten) en MVI (Multimedia, Vormgeving en ICT) en groen vonden plaats binnen de praktijklokalen. Voor de doeners van AMS een flinke eerste stap naar het felbegeerde diploma!

 

Fraai uitrusten bij het kabouterpad

Leerlingen van de AMS Art Factory zijn de afgelopen weken aan de slag geweest met het maken van zitjes voor het Franeker kabouterpad. Boomstammetjes werden fraai beschilderd in vrolijke kleuren en in leuke thema’s. Zo kunnen de jongste kabouterliefhebbers, na een zoektocht naar de wezentjes met de puntmutsjes, in stijl uitrusten

error: Bericht Beveiligd!