Het weer was gunstig gestemd voor de ljeppers

De ljeppers van de 3e klas (jeugd) mochten afgelopen zaterdag naar de mooie arena van It Heidenskip om daar hun fierljepwedstrijd te ljeppen.

De fierljepwedstrijd begon om 10.00 uur en het weer was gunstig om goede prestaties neer te kunnen zetten echter de organisatie wou zo snel mogelijk beginnen omdat er regen werd verwacht.  Als het gaat regenen wordt het te gevaarlijk om te kunnen ljeppen. Dit was een goede beslissing van de organisatie. De fierljeppers van de Fierljep Feriening Winsum e.o.mochten onder de leiding van de coachen Tjitske van der Sluis en Jelmar Wijnstra, beide uit Tzum, hun kunsten laten zien.

In de jongste klasse bij de jongens tot en met 10 jaar ging het tussen Mads Tolsma uit berlikum, Sipke Dokter uit Tzummarum en Germ Terpstra uit Tzum. Germ liet er dit keer geen gras overgroeien en ljepte gelijk naar een mooie afstand van 6,42 m¹. Aan deze afstand konden Sipke en Mads niet komen maar Germ zelf wel. Germ noteerde in zijn laatste sprong een 6,88 m¹ wat een nieuw PR betekende.

De Famkes tot en met 10 jaar was het ook spannend. Berber de Vries, uit Mantgum  ljepte in haar eerste sprong naar een zeer verdienstelijk nieuwe PR van 5,70 m¹. Daarmee bleef ze de concurrentie lang voor maar in de laatste sprong werd ze nog voorbij geljept dor Lise van der Knaap uit IJlst.

Bij de jongens t/m 12 jaar is er een die er met kop en schouder boven uit steekt vandaag en dat is Stefan Douma  uit Oppenhuizen, hij presteerde in zijn laatste sprong het best en noteerde een afstand van 9,40 m¹. Lange tijd stond Wisse Broekstra op de tweede plek met 7,92 m¹ maar in de laatste sprong van Wietse Leffertstra uit Joure ging hij hier overheen met een nieuw PR van 8,27 m¹.

Famkes t/m 12 jaar ging tussen Hendrieke Wijnstra uit Tzum, Anne Demmer uit Workum en Metta Fekken uit It Heidenskip. Henrieke won dit met overmacht zij ljepte een afstand van 7,40 m¹. Anne ljepte naar de derde plek met een nieuwe PR van 5,66 m¹ , een verbetering van 1,60 m¹ en Metta werd tweede ook met een nieuwe PR van 6,09 m¹ maar met een verbetering van 2,27 m¹. Dit laatste was wel een hele knappe prestatie.

De wedstrijd eindigde en toen begon het ook te regenen. Het was net of had het gewacht tot wij klaar waren met de wedstrijd.

De volgende 3e klas fierljepwedstrijd zal plaats vinden in IJlst op vrijdag 19 juni om 19.00 uur.

Jongens t/m 10 jaar                                       meter

 1. Germ Terpstra, Tzum 6,88 (PR)
 2. Sipke Dokter, Tzummarum 5,62
 3. Mads Tolsma, Berlikum                5,00
 4. Mike Scholman, Winsum 5,50 (PR)
 5. Jitse Postma, Winsum 4,32

Famkes t/m 10 jaar                                        meter

 1. Lise van der Knaap, IJlst 6,14
 2. Berber de Vries, Mantgum 5,70 (PR)
 3. Amber Zijlstra, IJlst 4,86 

Jongens t/m 12 jaar                                       Meter

 1. Stefan Douma, Oppenhuizen 9,40
 2. Wietse Pieter Lefferstra, Broek 8,27 (PR)
 3. Wisse Broekstra, Tzummarum 7,92
 4. Sietse Pieter de Boer, Kubaard 6,90
 5. Sjoerd Nauta, IJlst 6,70
 6. Rinze Jelle Ijdema, IJlst 5,81
 7. Wilco Miedema, Vrouwenparochie 5,78 (PR)

Famkes t/m 12 jaar                                        Meter

 1. Henrieke Wijnstra, Tzum                             7,40
 2. Metta Fekken, It Heidenskip                     6,09 (PR)
 3. Anne Demmer, Workum                             5,66 (PR)