Honderdjarige Bibliotheek Franeker nodigt uit

Op maandag 16 december viert de bibliotheek van Franeker haar honderdjarig jubileum. Tijdens een besloten receptie geeft wethouder Th. Twerda het startschot voor een hele feestweek. Alle inwoners van Franekeradeel zijn deze week welkom bij diverse festiviteiten in de bibliotheek.

Op woensdag 18 december is er een feestprogramma voor alle kinderen. Er zijn gratis voorstellingen om 14.00 uur, 15.00 uur, 16.00 uur en 17.00 uur onder leiding van Gooitsen Eenling, docent drama aan de ROC Friese Poort. Bibliotheek Franeker nodigt hiermee alle kinderen uit om dit feest mee te vieren. Kom en ontmoet heel veel kinderboekfiguren!

Op vrijdag 20 december van 14.00 uur tot 17.00 uur is er de mogelijkheid op zoek te gaan naar uw roots. Tresoar helpt u met het zoeken naar uw voorouders. Ook is er uitleg over herstel van waardevolle boeken door een professioneel boekrestaurateur.  Verder is er een fotoshow: “Oud Franeker in beeld”.

Jong en oud kan de hele week meedoen met de fotowedstrijd in de bibliotheek. Er zijn leuke prijzen te winnen.

Voor degene die met Bibliotheek Franeker deze week het honderdjarig bestaan vieren is er een cadeautje (zolang de voorraad strekt).

Bibliotheek Franeker, Sint Martiniplantsoen 41, Franeker, tel. 0517-380 770. Kijk voor het feestprogramma en de openingstijden op www.ontdekdebieb.nl

 

 

error: Bericht Beveiligd!