Hoogste kerstboom van Friesland in Franeker ontstoken tijdens kerst evenementen weekend

Vanaf 4 december is in Franeker de allerhoogste kerstboom van Friesland te bezichtigen. De boom van maar liefst 14,2 meter hoog is te bewonderen midden in het centrum van Franeker, op de Breedeplaats.

De kerstboom is overgenomen van de kerststad Valkenburg waar het de afgelopen 5 jaar al de eyecatcher van de stad was. De organisatie wil, met de boom als middelpunt, Franeker omtoveren tot ware kerststad. In het weekend van 9, 10 en 11 december zullen er verschillende activiteiten, zoals een kerstmarkt, kerst culinair, meerdere kerst runs en een pubquiz plaatsvinden.

Zaterdag 10 december tijdens het kerstweekend op het plein organiseren Kryst yn Frjentsjer en Grandcafe De Doelen in samenwerking met Pubquiz XL een spectaculaire pubquiz in de verwarmde tent op de Breedeplaats.

 

Vrijdag 9 december

19.00 – 21.00 uur: Aansteken van de kerstboom, kerstverhaal, wensballen en op de foto met de kerstman

Franeker heeft voor het eerst in haar historie de grootste kerstboom van Friesland in handen. De boom van maar liefst 14.2 meter hoog wordt traditioneel ontstoken door Dominee Ypma met een prachtig kerstverhaal. Daaropvolgend hangen vrijwel alle basisscholen in de buurt hun gemaakte kerstballen in de boom. Uiteraard staat er horeca voor u klaar voor de lekkerste chocomelk of Glühwein. De avond wordt feestelijk afgesloten met live muziek.

20.00 – 22.00 uur Kerstborrel

Op de Breedeplaats in de verwarmde tent

 

Zaterdag 10 december

Gehele dag

In een mooi verlicht Franeker is deze dag gevuld met muziek en artiesten op verschillende plekken in de stad.

13.00 – 17.00 uur

 • Op de foto met Disney figuren in de binnenstad en ook kun je op de foto met de kerstman op de Breedeplaats
 • Kerstkoor Waadwyn op de Breedeplaats
 • Lopende drumband Sternse Slotlanders in de binnenstad

14.00 – 21.00 uur

Kerst culinair met verschillende eetgelegenheden op de Breedeplaats

15.00 – 21.00 uur 

Live muziek op de Breedeplaats

20.30 – 00.00 uur Pubquiz 

Deze pubquiz, onder leiding van een echte quizmaster en begeleidt door de 7 koppige topformatie Groovejets, start om 20.30 uur en zal tot plusminus 24.00 uur duren. Na de quiz zal de band nog een uurtje de lekkerste hits spelen.

Opgeven kan vanaf nu! Meedoen? Een paar spelregels:

 • Een team dient te bestaan uit minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers.
 • Deelname bedraagt €10,- per persoon, dit is inclusief 1 consumptie
 • Opgeven kan uitsluitend via whatsapp via telefoonnummer 06-30374935 en vergeet niet je teamnaam (wees creatief) en het aantal teamleden te vermelden.
 • Leuke prijzen te winnen!

Let op! Er kunnen slechts 20 teams meedoen. Dus geef je snel op!

 

Zondag 11 december:

13.00 – 17.00 uur

 • Koopzondag
 • Kindermiddag. Kom langs bij de Kryst kindermiddag en ga op de foto met Disney figuren, laat je schminken tot je lievelingsdier of ga zelfs ponyrijden. Allemaal mogelijkheden tijdens de gezellige Kryst kindermiddag op de Breedeplaats in Franeker.
 • Kerstmarkt. De gezelligste kerstmarkt van Friesland vindt plaats op zondag in het mooie Franeker. De Breedeplaats omgetoverd tot een waar kerstplein. Met verschillende kraampjes en eetgelegenheden.
 • Kerstkoren door de binnenstad

 

De kerst funloop 13.00 – 14.00 uur (volwassenen) 14.30 – 15.00 uur (kinderen)

Zondag 11 december tijdens het kerstweekend op het plein organiseren wij samen met Sportcentrum het Noord een super leuke kerst loop voor jong en oud! Naast een prijs voor de snelste loper, is er ook een prijs voor de leukste outfit!

De loop is voor jong en oud. Om 13:00 starten we met de categorie vanaf 12 jaar. Het parcours is circa 3,5 km door het centrum van Franeker met onderweg een hindernisparcour. Om 14:30 kunnen de kinderen vanaf 4 jaar tot 11 jaar los met een rondje om de kerk! De start en finish vindt plaats op de Breedeplaats bij de tent en wordt verzorgd door DJ Quickfinger.

Voor alle deelnemers ligt er in ieder geval een kerstmuts klaar voor de outfit

 

error: Bericht Beveiligd!